Сергій Кубрак: Наше завдання – працювати на результат, який очікують від нас громадяни

Сергій Кубрак: Наше завдання – працювати на результат, який очікують від нас громадяни

09.08.14 08:06 0 634
Прокурор Рівненської області Сергій Кубрак провів розширене засідання колегії, на якому проаналізовано роботу органів прокуратури області у першому півріччі 2014 року та розроблено заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності та зміцнення законності в регіоні.

На заході були присутні керівники та працівники структурних підрозділів прокуратури області, прокурори міст і районів області.

Відкриваючи засідання колегії, прокурор області Сергій Кубрак зазначив, що здійснення визначених законом повноважень органів прокуратури відбувається у нелегкий період безпрецедентних викликів часу та загроз, а тому потребує особливих зусиль для виконання поставлених задач.

Першочерговим завданням для правоохоронців регіону залишається вжиття максимально можливих заходів щодо попередження та протидії проявам сепаратизму, захисту державного кордону та територіальної цілісності України.

Зусилля спрямовувалися й на утвердження законності й правопорядку в області, повернення довіри населення краю до правоохоронних органів.

За словами прокурора області, завдяки вжитим заходам вдалося здобути певні позитивні результати. Так стабільно один із найнижчих в державі залишається рівень кримінальних правопорушень в області, що складає 47 на 10 тисяч населення.

За прокурорського втручання виплачено людям майже 2 млн грн. заборгованої заробітної плати, поновлено права 2 тис дітей, відшкодовано понад 17 млн грн., попереджено незаконне використання із бюджету 13 млн грн., реально повернуто земель вартістю 22 млн грн. Сума задоволених позовів прокурорів становить майже 14 млн грн., з них половина – в інтересах громадян. До відповідальності притягнуто 834 посадових осіб органів державної влади і місцевого самоврядування.

На вимогу суспільства посилено роботу правоохоронних органів щодо протидії корупції. На третину більше, ніж у минулому році, притягнуто корупціонерів до кримінальної та адміністративної відповідальності.

Водночас, як зауважив Сергій Кубрак, слід кардинально змінити підходи щодо протидії хабарництву, корупційним проявам та зосередитись на питаннях реальної боротьби з цими негативними явищами.

«Людей цікавлять реальні результати протидії корупції, в тому числі і в самих правоохоронних органах. Від нас чекають швидкого розслідування кримінальних проваджень стосовно високопосадовців колишньої влади за масштабні розкрадання бюджетних коштів, притягнення останніх до відповідальності. Наше завдання – працювати на результат, який очікують від нас громадяни», - наголосив прокурор області.

Оскільки розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах здійснювалося переважно через банки, в тому числі і державні, Генеральною прокуратурою України визначено додатковий пріоритет – захист держави у банківській сфері.

Проведено значний обсяг роботи щодо забезпечення законності у сфері земельних правовідносин. За прокурорського втручання реально повернуто з незаконного володіння та користування 804 га земель.

Розпочату роботу з виявлення масових порушень у цій сфері, на переконання прокурора області Сергія Кубрака, необхідно продовжити. Адже й надалі прокуратура продовжує виявляти масштабні земельні махінації. Особливо привабливі земельні ділянки в межах населених пунктів, сільськогосподарські угіддя, землі водного та лісового фонду вилучалися з державної власності сотнями гектарів. Кінцевою метою роботи прокурорів має стати реальне повернення незаконно вибутих земель та притягнення винних до відповідальності.

Але найгострішою у сфері довкілля залишається проблема надрокористування.

Запропоновані шляхи вирішення озвучених та інших проблем, а також своє бачення щодо виконання поставлених завдань висловили заступники прокурора області.

Підсумовуючи роботу колегії, Сергій Кубрак наголосив на чіткому виконанні прийнятого колегією рішення, спрямованого на посилення ефективності прокурорської діяльності у протидії злочинності, з питань захисту прав і свобод громадян та інтересів держави. А також він закцентував увагу присутніх на безумовному дотриманні основних принципів та моральних норм, якими повинні керуватись у своїй діяльності прокурори та закликав продовжити курс максимальної прозорості їх діяльності, співпраці з громадськими організаціями та засобами масової інформації, необхідності діалогу із суспільством.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ