У Рівненській області у річці Горинь потонув 17-річний юнак

У Рівненській області у річці Горинь потонув 17-річний юнак

09.08.14 08:00 0 667
7 серпня у річці Горинь поблизу села Тутовичі, Сарненського району місцевими жителями було виявлено тіло 17-річного Віктора. Причина та обставини гибелі наразі встановлюються. Згідно статистичних даних Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах за минулорічний купальний сезон на Рівненщині вода забрала життя 35 осіб. На жаль, цей рік також не став винятком на трагедії – з початку купального сезону на водних об’єктах вже загинуло 27 чоловік з них 2 дитини. За цей же період вдалося врятувати 32 потопаючих.

Щоб запобігти новим трагедіям, рятувальники ДСНС нагадують усім громадянам про правила поводження на водоймах, аби відпочинок приносив вам лише радість.

Купатися можна лише у спеціально відведених місцевою владою та обладнаних для цього місцях, де є рятувальні пости. Рекомендується купатися у безвітряну погоду при температурі води не нижче +18. Заходити у воду потрібно повільно, щоб тіло не зазнало раптового переохолодження. У воді варто перебувати не більше 15 хвилин. Пірнати можна лише там, де є для цього достатня глибина, прозора вода і рівне безпечне дно. Категорично забороняється заходити у воду у нетверезому стані.

Окреме звернення до батьків. Шановні дорослі, під час перебування на озері чи біля річки, в жодному разі не залишайте без нагляду дітей, їх поведінка у воді не передбачувана. Якщо ви вирушаєте з дітьми на подорож у човні, то обов’язково одягніть на них рятувальні жилети.

І головне, пам’ятайте, що порушення правил безпечної поведінки на воді може призвести до непоправних наслідків! Будьте обережні, бережіть своє життя та життя своїх близьких!

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині арсеній ...
Наступна новина: Російські вболівальники з ...

КОМЕНТАРІ