Рада Безпеки ООН на екстренному засіданні засудила напади екстремістів на півночі Іраку

Рада Безпеки ООН на екстренному засіданні засудила напади екстремістів на півночі Іраку

09.08.14 08:12 0 708
В ніч на п'ятницю на вимогу Франції відбулося закрите екстрене засідання Ради безпеки ООН присвячене ситуації в Іраку. У заяві Ради за її результатами йдеться про те, що Рада Безпеки ООН засудила напади екстремістів на населені пункти на півночі Іраку. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Члени Ради безпеки ООН засудили напади в іракській провінції Нейнава, зокрема у містах Синджар і Таль-Афар угрупованням Ісламська держава Іраку і Леванту», – йдеться в заяві.

«Члени Ради Безпеки рішуче засуджують систематичні розправи над представниками меншин, які відмовляються від екстремістської ідеології ІДІЛ і пов'язаних з ним збройних угруповань», – повідомив постійний представник Великобританії у Раді безпеки ООН Марк Лайел Ґрант.

Раніше речник Білого дому Джош Ернест повідомив, що США вивчають можливість завдати повітряних ударів для зупинення наступу ісламістських бойовиків в Іраку.

Угрупування «Ісламська держава» (колишня «Ісламська держава в Іраку і Леванті») минулого місяця захопило велику частину північного Іраку. Це змусило сотні християнських родин з Мосула втікати з міста, у якому християни живуть з давніх часів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Sinoptik: Погода в Луцьку ...
Наступна новина: Компанія «МТС ...

КОМЕНТАРІ