Саакашвілі каже, що його арешт готували на річницю російсько-грузинської війни

Саакашвілі каже, що його арешт готували на річницю російсько-грузинської війни

09.08.14 08:10 0 804
Міхеїл Саакашвілі, колишній президент Грузії, наголосив під час перебування у Львові, що кримінальні справи, порушені проти нього Генпрокуратурою Грузії, є політичним переслідуванням і жодної провини він за собою не відчуває. Однак він заявив Радіо Свобода, що не збирається сидіти, склавши руки, а активно підтримує і підтримуватиме Україну. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як заявив Саакашвілі, його попередили, що його арешт готується на 8 серпня – у день 6 річниці збройного нападу Росії на Грузію. «Це мав бути подарунок Путіну, який витратив у 2012 на маленьку Грузію 2 мільярди доларів. І на мене виписали санкцію про арешт, – зауважив Міхеїл Саакашвілі. – Для Європейського союзу оголошені проти мене санкції нічого не значать, така ж позиція у США, що це політичне переслідування. Я скрізь їжджу і мене скрізь дуже тепло вітають».

Однак порушення кримінальних справ напередодні проведення саміту НАТО у вересні цього року може зашкодити Грузії щодо перспективи вступу в Альянс, вважає Саакашвілі.

5 серпня в Генпрокуратурі Тбілісі заявили, що Саакашвілі звинувачують в організації нападу на своїх політичних опонентів в 2005 році, зокрема на грузинського депутата Валерія Гелашвілі. 28 липня генеральний прокурор звинуватив Саакашвілі у зловживанні службовим становищем. Як повідомила прес-служба прокуратури, справа порушена через перевищення повноважень, придушення антиурядових протестів у Тбілісі в листопаді 2007 року, а також «захоплення телеканалу «Імеді». 1 серпня Тбіліський міський суд ухвалив рішення про заочний арешт Саакашвілі.

Екс-президент Грузії заперечує свою провину. Сполучені Штати і Європейський союз висловили занепокоєння, що звинувачення проти Саакашвілі можуть бути політично мотивованими.

Міхеїл Саакашвілі, який очолював Грузію з 2004 по 2013 рік, залишив країну в кінці минулого року після того, як закінчився його другий президентський термін.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: на ...
Наступна новина: Фьючерс Астана. Молчанов ...

КОМЕНТАРІ