Олег Сиротюк: «Ми несемо спільну відповідальність за добробут у краї»

Олег Сиротюк: «Ми несемо спільну відповідальність за добробут у краї»

09.08.14 08:26 0 676
На Тернопільщині простежуються негативні показники соціально-економічного розвитку. Покращити ситуацію може злагоджена співпраця між керівниками районний рад та адміністрацій, а також діалог між владою, бізнесом і громадськістю. Про це заявив голова Тернопільської державної адміністрації Олег Сиротюк під час засідання колегії 7 серпня.

«Ми розуміємо що перше півріччя було важким, напруженою залишається ситуація в економіці та соціальній сфері. Однак це не знімає відповідальності за розвиток області з кожного з нас. – зазначив керівник краю. – За результатами півріччя ми можемо говорити і про позитивні тенденції. Так, ми маємо приріст у виробництві промислової продукції на 6,7%, це кращий результат за динамікою серед інших регіонів держави. Спостерігаємо зростання виробництва продукції сільського господарства на 2, 1%, при загальному спаді по Україні 3,9%. Позитивні тенденції по обсягах виробництва валової продукції рослинництва зростання на 3,4%, при спаді у державі на 30,1%».

Олег Сиротюк нагадав, про необхідність реалізації концепції реформи місцевого самоврядування. Виконавча влада має налагодити співпрацю з місцевими органами самоврядування та громадськістю.

Голова ОДА також додав, що область знаходиться в умовах, коли економіка переорієнтовується на забезпечення потреб армії. Тому залучати інвестиції до бюджету мають на районному рівні. «Чимало підприємств втрачає ринок на Сході і ми маємо допомогти їм переорієнтуватися на Захід. Місцева влада мусить бути партнером бізнесу, який веде свою діяльність чесно і прозоро», - наголосив очільник області.

Також Олег Сиротюк наголосив на актуальних проблемах, пов’язаних з підготовкою до опалювального сезону. «Тернопільщину чекають зміни і у сфері енергозбереження, оскільки маємо скоротити обсяг використання газу до 30 % , - констатував він. – Ми змушені перейти в режим економії та вжити комплекс заходів з модернізації теплопостачання. Працювати потрібно вже зараз, бо коли розпочнеться опалювальний сезон ліквідувати недопрацювання буде пізно».

Звертаючись до присутніх керівників голова облдержадміністрації зазначив – «Ми несемо спільну відповідальність за добробут у краї, незалежного від того, які посади обіймаємо».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Sinoptik: Погода в ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ