Лутковська звернулася до омбудсмена РФ у зв’язку з викраденням з України дітей-інвалідів

Лутковська звернулася до омбудсмена РФ у зв’язку з викраденням з України дітей-інвалідів

10.08.14 08:19 0 864
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Елли Памфілової у зв’язку з викраденням та незаконним переміщенням на територію РФ семи дітей-інвалідів.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

«За наявною інформацією, представнику Генерального консульства України в Ростовській області було відмовлено в передачі цих дітей з метою повернення їх на територію України», – йдеться в листі В.Лутковської до свого російського колеги.

Омбудсмен нагадала, що відповідно до статті 11 Конвенції ООН про права дитини, стороною якої є і Російська Федерація, держави-учасниці зобов’язані вживати заходів для боротьби з незаконним переміщенням і неповерненням дітей із-за кордону.

«Звертаюся до Вас із проханням сприяти безпечному поверненню українських дітей на територію України в найкоротші терміни. Сподіваюся на Вашу підтримку і допомогу в захисті прав українських дітей», – наголосила В.Лутковська.

Як повідомлялося, в п’ятницю члени незаконних збройних формувань викрали з Будинку малюка в Луганську сім українських дітей-інвалідів, віком від двох років і незаконно переправили їх на територію РФ.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Жанг Жилей нокаутував ...
Наступна новина: Прибрати Майдан від барикад ...

КОМЕНТАРІ