Про це пише Medical News Today.
Як правило картоплю звинувачують у високому вмісті крохмалю і калорійності. Насправді у середній картоплині міститься 164 калорії, 0,2 грама жиру, нуль грамів холестерину, 37 грамів вуглеводів, 4,7 грама клітковини і 4,3 грама білка.
У ній 2% від денної норми кальцію, 51% вітаміну C, 9% заліза, 30% вітаміну B6, 12% магнію і 25% калію. У картоплі також є фосфор, ніацин, фолієва кислота, холін і цинк.
Окреме питання – вміст альфа-ліпоєвої кислоти. Вона допомагає організму перетворювати глюкозу в чисту енергію. У шкірці картоплі можна знайти флавоноїд кверцетин, що має потужні протизапальні властивості і функції антиоксиданту.
Таким чином, картопля допомагає підтримати здоров’я кісток, сприяє виробленню колагену, контролює рівень тиску. Картопля у раціоні дозволить знизити рівень холестерину, що захистить серце.
Вітамін В6, що міститься у картоплі, не дає накопичуватися гомоцистеїну, що пошкоджує судини. А холін регулює сон, рухи м’язів, процес навчання і роботу пам’яті. Дана сполука підтримує структуру клітинної мембрани, допомагає передавати нервові імпульси, абсорбувати жир і знижує рівень хронічного запалення.
Фолієва кислота з картоплі бере участь у синтезі й відновленні ДНК, не дає утворюватися раковим клітинам і мутаціям. Клітковина бореться з запорами.
Вітамін В6 також регулює метаболізм, розщеплюючи вуглеводи і білки в глюкозу та амінокислоти. Колаген, що залежить від вітаміну С, критично важливий для підтримки молодості шкіри.
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Газована вода навіть за 30 ...
Наступна новина: Український інститут ...