Дієтологи радять налягати на картоплю – там купа вітамінів

Дієтологи радять налягати на картоплю – там купа вітамінів

10.08.14 08:32 0 887
Картоплю рідко вважають корисним продуктом. Але, на думку експертів центру MNT Knowledge Center, насправді картопля може наситити раціон вкрай важливими речовинами.

Про це пише Medical News Today.

Як правило картоплю звинувачують у високому вмісті крохмалю і калорійності. Насправді у середній картоплині міститься 164 калорії, 0,2 грама жиру, нуль грамів холестерину, 37 грамів вуглеводів, 4,7 грама клітковини і 4,3 грама білка.

У ній 2% від денної норми кальцію, 51% вітаміну C, 9% заліза, 30% вітаміну B6, 12% магнію і 25% калію. У картоплі також є фосфор, ніацин, фолієва кислота, холін і цинк.

Окреме питання – вміст альфа-ліпоєвої кислоти. Вона допомагає організму перетворювати глюкозу в чисту енергію. У шкірці картоплі можна знайти флавоноїд кверцетин, що має потужні протизапальні властивості і функції антиоксиданту.

Таким чином, картопля допомагає підтримати здоров’я кісток, сприяє виробленню колагену, контролює рівень тиску. Картопля у раціоні дозволить знизити рівень холестерину, що захистить серце.

Вітамін В6, що міститься у картоплі, не дає накопичуватися гомоцистеїну, що пошкоджує судини. А холін регулює сон, рухи м’язів, процес навчання і роботу пам’яті. Дана сполука підтримує структуру клітинної мембрани, допомагає передавати нервові імпульси, абсорбувати жир і знижує рівень хронічного запалення.

Фолієва кислота з картоплі бере участь у синтезі й відновленні ДНК, не дає утворюватися раковим клітинам і мутаціям. Клітковина бореться з запорами.

Вітамін В6 також регулює метаболізм, розщеплюючи вуглеводи і білки в глюкозу та амінокислоти. Колаген, що залежить від вітаміну С, критично важливий для підтримки молодості шкіри.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Український інститут ...

КОМЕНТАРІ