Працеголік має більше шансів стати алкоголіком

Працеголік має більше шансів стати алкоголіком

10.08.14 08:10 0 876
Вчені виявили зв’язок між алкогольною залежністю і працеголізмом. Під алкогольною залежністю мається на увазі щоденне вживання спиртних напоїв, а також тривалі запої, вийти з яких дуже складно.

Про це пише Healthvesti.

Цей зв’язок був виявлений під час недавнього дослідження. Учасники опитування зазначали, що вважають алкоголь єдиною можливістю зняти стрес і розслабитися після важкого робочого дня.

Працеголіки вживають алкогольні напої частіше, ніж люди, які не приділяють роботі надто багато часу. У зв’язку з цим ризик розвитку алкоголізму в працеголиків зростає. За оцінками фахівців, у людей, які працюють більше 50 годин на тиждень, ризик алкоголізму підвищується у 3,3 рази.

У безробітних і домогосподарок ймовірність виникнення залежності значно менша. Якщо ж людина працює по 30-40 годин на тиждень, шанс стати залежним збільшується у 1,5 рази.

Водночас, 20% пенсіонерів регулярно випивають понад норму, говорять учені. Причина – самітність або нудьга. Причому, найчастіше така поведінка не вважається проблемною і про це мало хто знає, що ускладнює завдання наркологам.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Цінне з-поміж сміття на ...

КОМЕНТАРІ