Жодного законного підґрунтя для «гуманітарної інтервенції» Росії в Україну немає – голова МЗС Великої Британії

Жодного законного підґрунтя для «гуманітарної інтервенції» Росії в Україну немає – голова МЗС Великої Британії

10.08.14 08:00 0 650
Міністр закордонних справ Великої Британіі Філіп Хеммонд попередив Росію, що жодного законного підґрунтя для «гуманітарної інтервенції» в Україну не існує. Він закликав Москву уникнути будь-яких провокаційних дій, які призведуть до подальших руйнівних наслідків для відносин з Європою. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Про це йдеться в заяві глави МЗС, розповсюдженій урядом Великобританії, передає.

«Я глибоко стурбований повідомленнями про зростання потоків важкого озброєння, які перетинають кордон української суверенної території з Росії, та повідомленнями про навчання російських збройних сил для «гуманітарної інтервенції» у третю країну. Умов для такого втручання у східну Україну явно не існує. У цих обставинах таке втручання буде необґрунтованим і незаконним», – заявив очільник британського зовнішньополітичного відомства.

Він також наголосив, що якщо Росія дійсно думає про благо майже 7 мільйонів людей у Донбасі, то повинна негайно припинити озброювати сепаратистів «з тим, щоб українська влада змогла відновити закон і порядок».

Велика Британія разом з її партнерами по G7 та ЄС неодноразово закликала Росію припинити потік зброї через кордон і заявляла, що та заплатить ще вищу ціну, якщо не вдасться до деескалації конфлікту з Україною.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ