США розпочали повторний авіаобстріл ісламістів в Іраку

США розпочали повторний авіаобстріл ісламістів в Іраку

10.08.14 08:13 0 867
США розпочали другий точковий авіаобстріл позицій бойовиків «Ісламської держави» на півночі Іраку. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За повідомленням Пентагону, обстріл включає безпілотні удари з чотирьох літаків по конвойних і мінометних позиціях ісламістів поблизу міста Ірбіль. Йдеться про ті ж самі позиції, що і під час першого обстрілу.

У Пентагоні заявляють про знищення самохідної артилерійської частини, яка використовувалася для обстрілу курдських сил безпеки в Ірбілі, де базується американський персонал.

Президент США Барак Обама дав добро на застосування військових літаків в Іраку для захисту американських солдатів і дипломатів у Ірбілі та запобігання «потенційного акту геноциду» проти релігійної меншини.

Наразі літаки США скидають гуманітарну допомогу для представників релігійної течії єзидів, тисячі з яких змушені були тікати у гори після того, як ісламісти захопили місто Сінджан.

Упродовж останнього часу десятки тисяч християн та єзидів змушені були покинути свої будинків через захоплення бойовиками «Ісламської держави» територій на півночі Іраку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хитров за 30 секунд ...
Наступна новина: Кліматичні аномалії ...

КОМЕНТАРІ