Україна розпочинає масштабну евакуацію дітей із зони АТО – РНБО

Україна розпочинає масштабну евакуацію дітей із зони АТО – РНБО

10.08.14 08:16 0 804
Міністерство соціальної політики України розпочинає масштабну евакуацію всіх дітей із зони АТО. Про це на брифінгу повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, для запобігання ситуації з використанням російськими найманцями дітей в якості «живого щита» Міністерство звернулося до Міжвідомчого координаційного штабу з вимогою вжити заходів щодо організації безпечної евакуації всіх дітей, які перебувають в епіцентрі військових дій. Така евакуація повинна проходити через створювані українськими військовими гуманітарні коридори.

Також Мінсоцполітики просить Укрзалізницю виділити три додаткові вагони поїздів від залізничної станції міста Краснодон для можливого вивозу дітей з дитячих будинків-інтернатів Луганської області. Станом на 7 серпня з Луганської та Донецької областей у вільні міста України переїхали 43 дитячі будинки сімейного типу та 85 прийомних сімей.

8 серпня стало відомо, що бойовики незаконно перевезли до Росії сімох малюків з особливими потребами. Уповноважена з прав людини Верховної Ради України Валерія Лутковська просить російського омбудсмена допомогти повернути дітей в Україну.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ