Путін наказав почати спільне російсько-американське буріння свердловини в Арктиці

Путін наказав почати спільне російсько-американське буріння свердловини в Арктиці

10.08.14 08:03 0 707
Російський президент Володимир Путін розпорядився у форматі телемосту починати буріння нафтової свердловини в Арктиці, яку компанія «Роснефть» розробляє спільно з приватною американською нафтовою корпорацією ExxonMobil. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Президент компанії «Роснефть» Ігор Сечин та керівник ExxonMobil Russia Ґлен Валлер були особисто присутні на церемонії відкриття проекту буріння в Карському морі на платформі West Alpha (свердловина «Університетська-1»).

Президент Росії Володимир Путін заявив: «Бізнес, зокрема великі компанії вітчизняні й закордонні, це (потребу в кооперації) чудово усвідомлюють. Незважаючи на складнощі нинішньої поточної політичної кон’юнктури, одначе прагматизм, здоровий глузд все одно беруть гору, і це дуже радує».

«Роснефть» є у списку російських підприємств, щодо яких США запровадили санкції. Американська сторона наразі не коментує старт цього проекту.

Угода про стратегічне партнерство компаній «Роснефть» і ExxonMobil була укладена в 2011 році й розширена в 2013-му. Вона передбачає спільну розробку родовищ у Карському та Чорному морях.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ