На Тернопіллі микулинецька БРДМ-2 готова захищати своєю бронею військових у зоні АТО

На Тернопіллі микулинецька БРДМ-2 готова захищати своєю бронею військових у зоні АТО

10.08.14 08:14 0 866
Член комітету Теребовлянської районної організації ВО "Свобода" Віктор Бельзецький разом із громадою села Микулинці Теребовлянського району зуміли реанімувати та за власний кошт відремонтувати броньовану розвідувальну-дозорну машину (БДРМ-2).

За словами свободівців, мешканці Микулинців не хотіли залишатися осторонь проблем, які зараз є в українській армії, відповідно і звернулися до керівництва батальйону із пропозицією допомоги. Дізналися, що потрібно відремонтувати БРДМ-2, котра роками не їздила і взагалі не застосовувалася у бойових діях чи навчаннях.

"Довелося ремонтувати двигун, мості, гальма тощо. Пофарбувавши машину, випробували її у польових умовах. Кошти на ремонт збирали всім селищем – долучалися як прості мешканці, так і бізнесмени. Грошей люди не жаліли. Їх виявилося навіть більше, ніж було необхідно. Тому на потребу військових ще придбали компресори, колеса, домкрат, ключі, аптечки, паливно-мастильні матеріяли", – розповів свободівець Віктор Бельзецький.

Отець Євген Влох із Микулинців спільно з хористами з Дружби освятив бойову машину. Присутні закликали, щоб всі, хто може, допомагали армії, адже вирішується доля наших дітей та країни.

5 серпня 2014 року цю військову одиницю техніки було доставлено до батальйону територіяльної оборони Тернопільської області у місті Києві, а вже згодом машину переправлять на схід для участі в антитерористичній операції. "Бардак", як її ще називають військовослужбовці у скороченому варіянті від повної назви, проїжджав дорогами і містами Тернопільської області. 8 серпня цього справного красеня мали змогу побачити жителі Чорткова.

"Приклад микулинецької громади мав би стати показовим для решти міст і селищ Тернопільщини, адже не можна у такий скрутний час для країни залишатися осторонь процесів, які в ній відбуваються. Сподіваємося, що БРДМ-2 прослужить якнайдовше і боронитиме від ворожих куль українських солдатів", – зазначив Віктор Бельзецький.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кліматичні аномалії ...
Наступна новина: Україна розпочинає ...

КОМЕНТАРІ