На Тернопіллі у Теребовлі Комітет національного спротиву в посиленому режимі щодня працює на благо нашої армії і нашого народу.

На Тернопіллі у Теребовлі Комітет національного спротиву в посиленому режимі щодня працює на благо нашої армії і нашого народу.

10.08.14 08:10 0 916
Теребовлянський Комітет національного спротиву ще з перших днів Майдану працював не покладаючи рук і допомагав нашим військовим під час анексії Криму. Так старанно і без відпочинку він працює і в теперішній, воєнний, смертний і жорстокий для України час. У комітет входять депутати-свободівці Теребовлянської районної адміністрації та Теребовлянської районної організації ВО "Свобода". Ось імена справжніх патріотів нашої держави: Оксана Стадник, Тетяна Заноз, Любомир Заверуха та Ігор Козак. Незважаючи на особисте життя, час, життєві обставини активісти майже цілодобово працюють волонтерами. Це у період, коли чинні голова і заступник керівника комітету уже тривалий час бездіяльні з певних причин.

відбулася чергова нарада даного органу з питань волонтерської діяльності та збору коштів, яка тривала півтори години.

"Найголовнішим фактором у такій роботі – це збір коштів, речей першої необхідності, медикаментів, тощо від небайдужих людей, які допомагають українським військовим. Саме завдяки турботливим і чуйним громадянам, не лише із Теребовлянщини, але і з усієї області було зібрано близько 400 тис. грн. і всі вони використані, як на потреби військовослужбовців району, мобілізованих у зону АТО, так і на контрактників та добровольців. А щоб зібрати такі кошти, потрібно ж було поспілкуватися з масою людей: головами сільських і селищних рад, священиками усіх церков, депутатами району, міста, сіл і селищ, приватними підприємцями району та усіма небайдужими жителями. Зокрема, під час засідання ТКНС, сільський голова із с. Ласківці, Йосип Ваврик зробив внесок 9 тис. гривень від громади села, а також пів буса харчів, які члени комітету допомогли розвантажити та скласті у коридорі лівого крила будівлі РДА, де їм виділено приміщення-кімнату та частину холу"– наголосив член Комітету національного спротиву, Голова Теребовлянської міської ради, свободівець Любомир Заверуха.

"Усім і до цього було відомо, а тепер це підтвердилося у повній мірі, що на Теребовлянщині є дуже багато добрих, чуйних і чесних людей. Адже це завдяки їм наші вояки-земляки забезпечені усім необхідним, починаючи від засобів гігієни, білизни, форми, спальних мішків, продуктів , бронежилетів, касок, берців, тактичних окулярів , оптичних прицілів, приборів нічного бачення, тепловізорів "– розповів активіст Комітету національного спротиву, свободівець Ігор Козак. Також він наголосив на тому, що виникають великі труднощі з придбанням індивідуальних засобів захисту для наших військовослужбовців.

Варто відзначити і той факт, що комітет спрямовує свою діяльність на додаткову допомогу військовослужбовцям і їхнім родинам. Активісти уважили сімнадцять воїнів району у Тернопільському батальйоні територіальної оборони, шістьох військових із батальйону спеціального призначення "Тернопіль". Приємно, що солдати телефонують у комітет і замовляють усе необхідне для себе, для служби під час війни, телефонують їх матері, батьки, сестри, брати і кохані, висловлюючи слова подяки зі сльозами на очах та тремтінням у голосі…

Теребовлянський Комітет національного спротиву тісно співпрацює з волонтерами Києва, Харкова, Бердичева, Львова. Належним чином налагоджена співпраця із Тернопільською та Бучацькою самооборонами. Про останніх активісти говорять з теплом і, навіть, з деякою заздрістю, адже самооборона на сусідніх територіях не самоліквідувалася, як у Теребовлі, а в унісон співпрацює з районним військовим комісаріатом, чого, на жаль, у нашому районі немає. Проте Теребовлянський військкомат лише призиває до військової служби і не надає жодної інформації щодо подальшої долі хлопців, прикриваючись державною таємницею. Тому лише комітет спротиву у Теребовлі є найріднішою організацією – підтримкою для теребовлянських воїнів-земляків у зоні АТО.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Кремлі не можуть ...
Наступна новина: Керівництво Львівської ...

КОМЕНТАРІ