Звернення Управління ДСНС Житомирщини щодо попередження травмування та загибелі людей на водних об’єктах області

Звернення Управління ДСНС Житомирщини щодо попередження травмування та загибелі людей на водних об’єктах області

11.08.14 08:03 0 765
Шановні мешканці області! Останнім часом склалася загрозлива ситуація щодо травмування та загибелі людей на водних об’єктах Житомирщини. З початку 2014 року оперативно-рятувальною службою Управління ДСНС в області зареєстровано вже 25 трагічних випадків загибелі людей на воді, з них 8 дітей. Рятувальники докладають максимум зусиль для відвернення трагедій, та, на жаль, ми не в змозі поставити наших працівників біля кожного небезпечного місця. Розуміючи відповідальність і переживаючи за долю кожної людини, звертаємось до вас з проханням бути уважнішими, перебуваючи біля води, дотримуватися елементарних правил та вимог безпеки, не розпивати спиртні напої і не йти до води у нетверезому стані. Дотримуйтесь правил поведінки на воді. У першу чергу це стосується батьків: не залишайте дітей поблизу води без нагляду. Якщо вони не вміють плавати, не дозволяйте їм заходити у воду глибше ніж по пояс, плавати на надувних матрацах або камерах.

Трагічно закінчується пірнання з урвищ, дерев, колод, плотів, човнів, пристаней та інших плавучих засобів. Не плавайте наодинці, якщо не впевнені у своїх силах, уникайте води із швидкою течією. Пам’ятайте: найсприятливішою для купання є сонячна і безвітряна погода, коли температура повітря сягає 22 градусів тепла, а води – 18. Після тривалого перебування на сонці не варто пірнати у воду з розбігу, бо різка зміна температури може призвести до судоми кінцівок. Найнебезпечніший ворог відпочиваючих – алкоголь. Під його впливом людина втрачає самоконтроль. Найбільша кількість серед загиблих на воді саме люди на підпитку.

Слід зазначити, що у визначених і обладнаних місцях масового відпочинку населення, де працюють рятувальні служби та сезонні рятувальні пости, трагедії трапляються набагато рідше. Але жодна служба не в змозі забезпечити рятувальником кожного відпочиваючого, особливо за умов зверхнього ставлення до порад.

Давайте разом докладемо максимум зусиль, щоб не потрапити у біду. Шановні мешканці області, не будьте байдужими до свого життя та здоров’я! Пам’ятайте, що тільки об’єднавши зусилля, ми збережемо наше життя та майбутнє!

Цінуйте власне життя, бережіть здоров’я своїх дітей та не нехтуйте застереженнями!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хімік підписав першого ...

КОМЕНТАРІ