Задля блага волинян – єднання духовних помислів і владних завдань

Задля блага волинян – єднання духовних помислів і владних завдань

12.08.14 13:35 0 753
З ініціативи голови облдержадміністрації Володимира Гунчика відбулась зустріч з духовенством Волинської єпархії Української Православної Церкви.

Володимир Гунчик насамперед подякував священнослужителям, щоб відгукнулися на його звернення щодо зустрічі голови облдержадміністрації з усіма керівниками релігійних організацій, аби консолідовано знайти вихід із складної ситуації та забезпечити мир і спокій в державі.

«Ситуація неоголошеної війни, як ніколи, зобов’язує владу зустрічатися з представниками всіх конфесій області, щоб почути і зрозуміли один одного. У такий непростий і нелегкий час для країни потрібно обмінюватися думками та спільно робити все для того, щоб в державі запанував мир та злагода, щоб до душі кожної людини поряд зі словом Божим, дійшло і слово влади, яке також направлене на досягнення спокою на нашій землі», - зауважив голова облдержадміністрації.

«І зараз, як ніколи, є дуже важливою не лише матеріальна, соціальна, але й духовна підтримка. Священики кожен день спілкуються з прихожанами, і дуже важливо, щоб духовні помисли та владні завдання поєднувалися в тих словах.

«Спілкування має надихати і давати віри в те, що ми все робимо правильно. До людей мають дійти прості істини, що Україна – велика, Соборна, незалежна держава і ми зробимо все, щоб в цій країні був мир та спокій. З вашої сторони також повинен підтримуватися патріотичний дух, дух братерства та відповідальності за долю нашої країни. Люди мають відчувати підтримку та розуміння. У кожному храмі повинна звучати молитва, яка об’єднуватиме людей. І ми маємо разом вибудувати єдину українську церкву» - наголосив Володимир Гунчик.

У свою чергу, голова облдержадміністрації запевнив, що влада рівнозначно ставиться до всіх релігійних організацій і - відкрита до людей. Адже і позиція Президента України Петра Порошенка спрямована на те, щоб не було конфесійних переслідувань.

Духовенство підтримало бачення голови облдержадміністрації та запевнило, що Церква не стоїть осторонь суспільно-політичних процесів в області, а також проблем, які викликають тривогу та занепокоєння громадян. Як зазначив секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Микола Бондарук, їх Церква, постійно займається благодійницькою діяльністю, зокрема, підтримки дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених родин.

«У непростий час влада та церква мають об’єднатися та стати поряд зі своїм народом для збереження миру і спокою в державі», - наголосив протоієрей отець Валентин Марчук.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та представники духовенства вирішили спільно відвідати кожну волинську родину, де є загиблі військовослужбовці.

Під час зустрічі прийнято рішення про напрацювання спільного звернення усіх конфесій до мирян для досягнення суспільного порозуміння, взаємотерпимості для блага нашого народу.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ