У Волинській області голова облдержадміністрації Володимир Гунчик вимагає посилити роботу з родинами військовослужбовців

У Волинській області голова облдержадміністрації Володимир Гунчик вимагає посилити роботу з родинами військовослужбовців

12.08.14 15:14 0 769
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик вимагає посилити роботу з родинами військовослужбовців. На цьому він вкотре наголосив під час оперативної наради.

Заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод повідомила, що спеціалістами системи соцзахисту вивчаються потреби та умови проживання таких сімей, щоб за результатами обстежень надати їм державну соціальну допомогу. Цих родини держава підтримує фінансово. З резервного фонду обласного бюджету 27-м сім’ям загиблих в АТО надано матеріальну допомога у розмірі 100 тис. грн. Ще 11 родин користуються 50-ти відсотковою знижкою на житлово-комунальні послуги. Шістьом родинам призначено пенсії за втратою годувальника.

Підтримують родини військових і з місцевих бюджетів. Для потреб поранених виділено майже 150 тис. грн, для мобілізованих – 410 тис. грн. Ще 160 та 405 тис. грн відповідно додали сільські та селищні ради, а також їх громади.

Оксана Гобод зауважила, що для сімей, які користуються природним газом, у зв’язку з підвищенням цін та тарифів, пропонується новий вид соціального захисту – компенсаційна виплата.

Дітей з родин, де є загиблі військовослужбовці, оздоровлюються коштом обласного бюджету в таборах відпочинку.

За словами заступника директора департаменту соціального захисту населення ОДА, діти мобілізованих, поранених та загиблих військовослужбовців в серпні-вересні будуть забезпечені місцями в дошкільних навчальних закладах, а молодим спеціалістам-педагогам надаватиметься допомога у працевлаштуванні.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зобов’язав усіх причетних до соціального забезпечення родин військовослужбовців чітко розуміти проблеми сімей та робити все для їх вирішення.

«Треба давати конкретні дані по кожного напрямку. Коли говорите, буде надаватися чи пропонується – це добре, але я не чую, що конкретно вже зроблено. Якщо ми надаємо пріоритет вступу до вищих навчальних чи середніх-спеціальних закладів, то дайте дані скільки дітей з цих сімей отримали цей пріоритет. А не загальні фрази», - зауважив Володимир Гунчик.

Голова облдержадміністрації додав, на кожній оперативній нараді чи засіданні координаційного штабу я хочу чути результат про зроблену роботу. І за цим критерієм будемо оцінювати нашу роботу і звітуватися перед батьками тих, хто знаходиться в зоні АТО, і перед ким маємо відповідні зобов’язання.

У контексті обговорення соціальної підтримки родин мобілізованих, радник голови облдержадміністрації Борис Кондратюк зауважив, що нині проводиться аналіз, чого насамперед потребує родина, де є загиблі.

Окремо ведеться аналіз потреб для мобілізованих, які нині перебувають в зоні АТО щодо їх забезпечення засобами бронезахисту, тактичним спорядженням, приборами та прицілами, а також іншим військовим майном.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ