Волинь активно готується до роботи в осінньо-зимовий період

Волинь активно готується до роботи в осінньо-зимовий період

12.08.14 14:40 0 772
Волинь активно готується до роботи в осінньо-зимовий період. З цього приводу відбуваються щотижневі наради та зустрічі влади з керівниками підприємств паливно-енергетичного комплексу.

У ході оперативної наради перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев підкреслив, усі питання, які виникають в результаті підготовки до зими, в області вирішують. Проблеми ж з’являються тільки там, де необхідно втручання та роз’яснення Уряду. Сергій Кудрявцев повідомив, що НАК «Нафтогазом України» доведено зменшення споживання природного газу на 30%. В області на цей показник виходять комунальні підприємства. Складніша ситуація з теплопостачальними. Наразі у період економії газу можна досягти відключенням гарячої води в містах. Натомість держава гарантує забезпечення зимою газом лише тих підприємств, які мають 100%-ву передоплату.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що не має чіткого розуміння чи перенесуть об’єми зекономленого газу на наступні періоди. Тому це питання він особисто порушуватиме з Міністром палива та енергетики України Юрієм Проданом під час зустрічі. «В багатьох містах гарячу воду не відключали, чіткого роз’яснення з боку міністерств і відомств з цього приводу немає. Але це питання - дуже серйозне, тому я його обговорю з Міністром», - сказав голова облдержадміністрації.

Також він зобов’язав вивести в окрему лінію питання виділення лімітів газу цукровим заводам краю, які зимою є основними споживачами блакитного палива. Адже потреба Гнідавського цукрового заводу становить 15 млн кубометрів, а Іваничівського — 8 млн кубометрів газу.

На Волині одним із методів економії використання природного газу є застосування альтернативних видів палива, зокрема, можливостей ДП «Волиньторф». Сергій Кудрявцев повідомив, що підприємство готове до освоєння та обробки нових площ, однак не може цього зробити через невизначеності в законодавстві. З цього приводу до профільного міністерства вже надіслані відповідні пропозиції.

«Під час мого представлення в Кабінеті Міністрів України, Прем’єр-міністр доручив мені особисто зайнятися цим питанням, адже в цьому він вбачає перспективу енергозберігаючих технологій», - наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Для повного володіння інформації про діяльність торфобрикетних заводів області у вересні відбудеться тематична нарада за участі усіх зацікавлених сторін.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ