Волинські свободівці завезли допомогу бійцям 51 ОМБ та батальйону "Азов" у зону АТО

Волинські свободівці завезли допомогу бійцям 51 ОМБ та батальйону "Азов" у зону АТО

12.08.14 16:45 0 812
З 7 по 10 серпня 2014 року народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Євген Мельник та заступник голови Володимир-Волинської районної ради свободівець Павло Карпюк побували у зоні проведення антитерористичної операції. Націоналісті доставили 22 тонни матеріяльної допомоги бійцям 51 ОМБ та батальйону "Азов".

Волиняни, що героїчно боронять суверенітет держави від путінських бандитів та сепаратистів, телефоном повідомили про ті речі, які їм вкрай необхідні. Серед них військова форма та взуття, які вкрай зносилися після виснажливих боїв.

Загалом бійцям 51 ОМБ та батальйону "Азов" було доставлено питну воду, чай, каву, білизну, цигарки, консервацію, консерви, крупи, цукор, макаронні вироби, печиво, засоби особистої гігієни та медичні препарати. 10 мішків солодких сухарів надало підприємство "Кічкарівка", а виробник паперової продукції фірма "Рута" надав паперові рушники та туалетний папір. Також на Схід було доставлено 100 комплектів військової форми, 100 футболок, 100 майок та 50 пар взуття. Загальна сума зібраної допомоги склала 370 тис. грн.

Найбільш активно до збору гуманітарної допомоги армії, за сприяння місцевої адміністрації та районної ради, долучилися територіяльні громади Луцького району, які зібрали 15 тонн допомоги. Чималий внесок зробили громада Війницької сільської ради Локачинського району, громади Володимир-Волинського, Іваничівського та Ківерцівського районів. Слід зазначити, що громада Іваничівщини придбала для бійців 51 ОМБ установку для очищення питної води.

Народний депутат Євген Мельник взяв на себе усі витрати по забезпеченню доставки вантажу великотоннажним автомобілем: на 15 тис. грн придбав військову форму та взуття і на 10 тис. грн – каву, чай, засоби для гоління та гігієни.

Під час зустрічі з військовими народний депутат поспілкувався з бійцями та подякував за мужність і стійкість в обороні суверенітету й незалежності України. Також з передової Євген Мельник вивіз двох поранених солдатів до одного зі шпиталів у Донецькій області.

"До бійців я їхав не як народний депутат, а як пересічний волинянин, який приїхав підтримати своїх земляків. Мене вразила твердість та бойовий дух солдатів, які розуміють, що їхнє перебування на Сході – це захист рідних, близьких, народу і держави. Викликають захоплення жінки-військовослужбовці, які на рівні з чоловіками несуть, здавалося б, непосильну для слабкої статі солдатську ношу. Вони працюють медсестрами та лікарями, живуть на передовій, зашивають рани поранених бійців в окопах та землянках. Я схиляюся перед їх незламністю та стійкістю, добротою та людяністю.

Солдати дуже стурбовані, що завоювання Революції гідності не втілюються у життя і в державі немає якісних змін, а до влади рвуться вчорашні "регіонали" – зрадники та злодії. Бійці доручили мені відвідати високопосадовців области: губернатора, прокурора, начальника управління внутрішніх справ, начальника податкової, голів судів. Вони просили передати, що коли повернуться із АТО з перемогою, то шини вже палити не будуть, вони инакше втілюватимуть у життя ідеї Майдану, зокрема люстрацію влади, суддів та правоохоронних органів", – розповів Євген Мельник і додав, що слова захисників при особистих зустрічах обов'язково передасть посадовцям області.

Координацію зі збору допомоги для потреб війська взяв на себе Волинський обласний комітет гуманітарного забезпечення війська, який очолює свободівець Сергій Коба. Голова комітету та народний депутат Євген Мельник висловлюють подяку керівникам районів, головам сільських рад, особливо тим громадам, які, не дивлячись на складність економічної ситуації, віддають чи не останнє для того, щоб якомога швидше у нашій державі відновилися мир та спокій. Нині збір коштів та матеріальної допомоги триває.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Частину пластичної ...

КОМЕНТАРІ