На Хмельниччині попереджено провокацію на кордоні нашої країни - Валерій Чалий

На Хмельниччині попереджено провокацію на кордоні нашої країни - Валерій Чалий

12.08.14 15:25 0 654
Завдяки оперативній дипломатичній роботі Президента України попереджено провокацію з боку Російської Федерації на кордоні нашої країни. Про це в ефірі Першого Національного телеканалу сказав заступник Глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий.

«Готувалась дуже серйозна провокація з боку Російської Федерації, яка мала вже вночі привести до непередбачуваних подій та ескалації. В бік українського кордону рухався величезний конвой, який супроводжувався військовими та технікою Російської Федерації. Начебто за погодженням з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста в Україну мала увійти гуманітарна колона з «миротворцями», очевидно, для того, щоб спровокувати повномасштабний конфлікт», - зазначив заступник Глави АП.

Валерій Чалий підкреслив, що Президент України зібрав оперативний штаб та терміново провів переговори зі світовими лідерами. «Шляхом дипломатичної роботи, в першу чергу, Президента України провокація зупинена», - підкреслив він.

Заступник Глави АП заявив, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста спростував інформацію Росії про погодження з ним процедури проходження гуманітарної колони.

Валерій Чалий підкреслив, що практично всі члени Ради Безпеки ООН висловили підтримку позиції України і будь-яке входження військових призведе до ескалації конфлікту та вважатиметься актом агресії. За його словами всі міжнародні партнери запевнили українську сторону в тому, що не допустять провокаційних кроків щодо України.

Він повідомив, що Глава Української держави також провів телефонні розмови з Державним Секретарем США Джоном Керрі та керівником Міжнародного комітету Червоного Хреста Петером Маурером. За дорученням Президента Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів розмову з Міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, від якого отримав запевнення , що «це буде зупинено», - сказав Валерій Чалий.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ