У стародавніх храмах Львова та Кракова в унісон прозвучать шедеври світової класики

У стародавніх храмах Львова та Кракова в унісон прозвучать шедеври світової класики

12.08.14 11:42 0 773
У п’ятницю, 15 серпня, у Львові розпочинається І-й Міжнародний фестиваль «Музика у старому Львові», який складатиметься з дев’яти концертів. Паралельно подібні концерти відбудуться у польському Кракові.

Про це 11 серпня, на прес-конференції повідомили організатори, інформує кореспондент IA ZIK.

Засновник та організатор фестивалю «Музика в старому Львові» Сергій Бурко розповів, що 39 років тому краківська капела започаткувала фестиваль «Музика у старому Кракові». ж започатковується фестиваль «Музика у старому Львові». Цей проект має багато неординарних речей. З 15 по 31 серпня у двох європейських містах синхронно відбудуться виступи виконавців високого рівня.

«Цей фестиваль не трактується як польсько-український, але це – перший фестиваль двох європейських міст. Ми сповідуємо європейські цінності, маємо культурні зв’язки», – наголошує Сергій Бурко.

У Львові Перший фестиваль складатиметься з дев’яти концертів, які відбуватимуться по п’ятницях, суботах та неділях. Особливістю є те, що концерти пройдуть у найдавніших храмах міста – Гарнізонному храм св. Петра і Павла, Соборі св. Юра, Домініканському собоі, Латинській катедрі, костелі св. Марії Магдалини.

«В програмі фестивалю є цікаві проекти – «Львівський Моцарт» та «Львівський Паганіні». Не всі знають, що у Львові мешкав і творив Франц Ксавер Моцарт – син Вольфганга Амадея Моцарта. Не всі знають, що суперник Ніколо Паганіні – польський скрипаль, композитор Кароль Ліпінський – також плідно працював на теренах Львова», – розповідає засновник фестивалю.

До Львова на фестиваль з’їдуться артисти з багатьох країн, зокрема з Польщі, Англії, США, Швейцарії. Частину зібраних коштів передадуть на потреби української армії.

Як зазначив генеральний директор Львівської філармонії Володимир Сивохіп, фестиваль «Музика у старому Львові» – це невидимий мистецький міст, який здатний об’єднувати.

Програму фестивалю та ціну квитків можна переглянути на сайті Львівської обласної філармонії.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Леонід Бицюра: «Потрібно ...

КОМЕНТАРІ