Рятувальники та працівники водолазно-рятувальної служби області провели профілактичний рейд на івано-франківському міському пляжі

Рятувальники та працівники водолазно-рятувальної служби області провели профілактичний рейд на івано-франківському міському пляжі

12.08.14 11:13 0 847
Кількість загиблих на водних об’єктах Прикарпаття щодня зростає. Утоплення є однією з найпоширеніших причин смерті людей внаслідок нещасних випадків.

З початку року на Івано-Франківщині зареєстровано 30 смертей у воді. Ще раз нагадати мешканцям краю про безпечне поводження поблизу водойм мав на меті рейд фахівців Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області та Івано-Франківської водолазно-рятувальної служби. Рятувальники та водолази побували на пляжі івано-франківського міського озера – одному із найулюбленіших місць відпочинку мешканців обласного центра. Відпочивальникам, котрі знаходилися там, розповіли про небезпеки, які несе у собі водяна стихія, про причини нещасних випадків на водоймах, вручили людям пам’ятні листівки. Крім того, усім продемонстрували, як правильно, користуючись спеціальним спорядженням, врятувати людину на воді, надати їй першу долікарську допомогу.

Такі акції, як показує досвід, дуже дієві. Безпосередньо спілкуючись на цю тему із людьми у погонах, краяни розуміють, наскільки важливим є дотримання нескладних, але надзвичайно потрібних норм.

Заходи з попередження загибелі людей на водних об’єктах Прикарпаття рятувальниками будуть проводитися й надалі. Адже це один із можливих способів запобігання нещасним випадкам на воді.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ