Івано-Франківщина: рятувальники провели відпрацювання на Снятинщині

Івано-Франківщина: рятувальники провели відпрацювання на Снятинщині

12.08.14 08:08 0 779
Найбільш дієвими для запобігання пожеж в населених пунктах області є «відпрацювання» населених пунктів – заходи, під час яких спеціальна комісія у складі працівників Управління ДСНС в області, органів місцевого самоврядування, представників газового господарства, РЕМу, міліції здійснює планові перевірки протипожежного стану житлових будинків та господарських споруд сільських населених пунктів, роз’яснює людям, яку небезпеку таїть у собі вогонь, навчає усіх правил безпеки життєдіяльності.

Саме таке відпрацювання здійснили днями працівники Снятинського райвідділу У ДСНС в області разом з представниками відповідних служб у селі Орелець Снятинського району. За словами провідного інспектора Снятинського райвідділу УДСНС в області лейтенанта служби цивільного захисту Назара Москалика, в першу чергу, учасники рейдових груп здійснили подвірні обходи обійсть, де проживають соціально незахищені верстви населення - самотні, похилого віку люди, багатодітні родини, неблагополучні сім’ї, котрі, належать до так званої «групи ризику». Адже, як свідчить статистика, саме ці категорії громадян найчастіше стають жертвами пожеж.

Під час відпрацювання житлового сектору, працівники У ДСНС в області спілкувалися з населенням з питань дотримання людьми правил пожежної безпеки у поводженні з відкритим вогнем, під час користування електрообігрівальними приладами, застерегли від розпалювань вогнищ у лісових масивах та спалювання стерні під час збору врожаю, а також вручили мешканцям села тематичні пам’ятки застережливого характеру з даної тематики. Загалом в ході відпрацювання було перевірено понад десяток житлових будинків та проведено бесіди з понад двадцятьма мешканцями села.

За словами сільського голови Степана Томащука, у селі минулого року було 6 пожеж, тому органи місцевого самоврядування приділяють велику увагу питанню дотримання правил пожежної безпеки мешканців села і постійно обговорюють його на засіданнях сесій сільської ради та сходах селян. А такі відпрацювання мають велику користь для мешканців, адже вони вчать дотримуватися правил пожежної безпеки, відповідальніше ставитися до власного життя та життя рідних та близьких. І в цьому напрямку рятувальники працюватимуть і надалі, адже такі відпрацювання запобігають трагедіям і дають можливість зберегти якомога більше людських життів.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельницька область: за ...

КОМЕНТАРІ