На Львівщині відбудеться Всеукраїнська акція «Голуб Миру»

На Львівщині відбудеться Всеукраїнська акція «Голуб Миру»

12.08.14 12:47 0 818
З метою відзначення Міжнародного дня миру представництво Організації Об’єднаних Націй в Україні за сприяння Міністерства освіти і науки України на Львівщині проведе Вcеукраїнську освітню кампанію «Голуб миру» під гаслом «Право народів на мир».

Акція триватиме з 19 до 22 вересня 2014 року.

Як зазначають організатори, відзначення Міжнародного дня миру сприятиме приверненню уваги дітей та молоді до питань збереження миру задля забезпечення стійкого прогресу людства та дотримання принципів гуманності, свободи, добра і поваги, що закладені у Декларації Генеральної асамблеї ООН про право народів на мир.

Кампанія скрадатиметься із трьох частин:

Уроки, покази фільмів, обговорення та інша освітянська діяльність, мета якої – пропаганда миру і толерантності;

Організація створення учнями масових формацій у формі голубів миру;

Написання листів привітання та підтримки внутрішньо переміщеним дітям та їх родинам.

Контактна особа з питань проведення кампанії – координатор зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Представництва ООН в України Вікторія Андрієвська, тел. (044) 253-93-63, 050-413-84-04.

Довідка:

Міжнародний день миру був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1981 році Резолюцією Генеральної Асамблеї A/RES/36/67. Започаткування Дня миру свідчить про те, що ООН спрямовує свої зусилля на підтримку миру в усьому світі та закликає всіх людей на планеті згуртуватися на шляху досягнення цієї мети. В 2002 році Президент України підписав Указ від 05.02.2002 № 100/2002, яким проголосив 21 вересня Національним Днем миру.

У 2014 році Організація Об’єднаних Націй обрала тему «Право народів на мир», аби ще раз наголосити на важливості принципів, закладених Декларацією Генеральної асамблеї ООН про право народів на мир, з центральним твердженням про те, що стійкий прогрес людства та реалізація прав людини залежить від миру та безпеки.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині вшанують ...
Наступна новина: У Косові заарештовані 40 ...

КОМЕНТАРІ