У Залізничному районі Львова депутати-свободівці прозвітували перед громадою

У Залізничному районі Львова депутати-свободівці прозвітували перед громадою

12.08.14 10:18 0 827
10 серпня 2014 року народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ірина Фаріон спільно з першим заступником голови ЛОДА Йосифом Ситником та головою фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Любомиром Мельничуком провели звітну зустріч із мешканцями Залізничного району Львова.

"Робота депутата – це передусім представництво інтересів громади. Зокрема, це реагування на скарги та заяви містян. Так, упродовж 2013 року депутати-свободівці Львівської міськради подали понад 190 депутатських запитів та понад 760 депутатських звернень. Депутати надали матеріяльну допомогу понад 2 тисячам мешканцям – ініціювавши відповідною ухвалу. Це передусім самотні та хворі громадяни. На минулому пленарному засіданні ми затвердили муніципальну програму підтримки учасників АТО та їхніх сімей, спрямувавши з міського б'юджету понад 5 мільйонів гривень на надання матеріяльної допомоги сім'ям учасників АТО, звільнення учасників АТО та членів їхніх сімей від квартирної плати, допомогу у лікуванні та відправленні постраждалих на реабілітацію, безкоштовне харчування для дітей із сімей учасників АТО у школах та дитсадках, психологічну допомогу для тих, хто повертається із зони бойових дій. Депутати-свободівці у Львівській міській раді також скерували допомогу в розмірі одного мільйону гривень для батальйону "Львів" і військової частини нацгвардії. Наше завдання – зберегти у місті порядок та спокій. Львів, попри важке становище в державі, залишається осередком стабільності", – зазначив Любомир Мельничук.

Перший заступник голови ЛОДА Йосиф Ситник наголосив на кадровому очищенні облдержадміністрації та виконанні мобілізаційного плану на Львівщині.

"Через б'юрократизовані процедури два місяці із дня призначення голови ЛОДА Ірина Сех працювала фактично сама. Але прийшовши на посаду, вона відразу звільнила усіх заступників, що скомпрометували себе співпрацею із режимом. Також було звільнено усіх голів районних державних адміністрацій. На їх місце прийшли нові люди – жоден із них не представляє стару систему. Кадрові зміни торкнулися і керівників структурних підрозділів ЛОДА, які були втягнуті у різноманітні корупційні схеми. Крім того, облдержадміністрація виконує мобілізаційне завдання – формування двох територіяльних батальйонів для участі у антитерористичній операції. Попри труднощі із фінансуванням, перевантажені б'юрократичною складовою тендерні процедури, нам вдається забезпечувати територіяльні батальйони максимально можливим оснащенням. Працюємо також над постійною підтримкою наших вояків на Сході – практично щотижня туди зі Львова відправляють вантажі з одягом, продовольством, спецзасобами", – зазначив Йосиф Ситник.

"В кінці лютого, після подій на Майдані, депутати-"регіонали" у Верховній Раді моментально почали "вистрибувати" із тодішньої парламентської більшості, сформованої Януковичем. Завдяки цьому з'явилася нова парламентська коаліція, яка була необхідна для підтримки неперервності влади в державі – парламент тоді був єдиним легітимним органом. Але не забуваймо: представники Партії Регіонів, перейменувавши свої нові депутатські об'єднання, не зникли з цього парламенту. І досі депутатами залишаються, до прикладу, молодший Пшонка, молодший Янукович, Володимир Олійник – натхненник законів від 16 січня – та багато інших. Остаточним крахом цього парламенту стало голосування за визнання так званих "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями. 218 із 450 народних депутатів не підтримали цей проєкт постанови – отже, у них є зовсім інше бачення стосовно цих терористів. Очевидно, що "начинений" російськими шпигунами і агентами парламент у військовий час – це неприпустиме явище. Саме тому "Свобода" ініціювала розпад коаліції, щоб у конституційний спосіб зумовити процедуру розпуску парламенту та проведення позачергових виборів до Верховної Ради України", – зазначила у своєму виступі народний депутат Ірина Фаріон.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ