В Житомирській області відвідувачі обласного архіву мають можливість дізнатися більше про життя видатного лікаря Олександра Гербачевського

В Житомирській області відвідувачі обласного архіву мають можливість дізнатися більше про життя видатного лікаря Олександра Гербачевського

12.08.14 10:41 0 723
З метою ознайомлення громадськості з життєвим шляхом одного із фундаторів наукової та практичної хірургії на Житомирщині, видатного діяча галузі охорони здоров’я області Олександра Гербачевського, іменем якого названа обласна клінічна лікарня, в читальному залі Державного архіву Житомирської області відкрито виставку оригіналів документів, фотографій та періодичних видань «До 130-річчя від дня народження О. Ф. Гербачевського».

З архівних документів можна дізнатися багато цікавих відомостей про заслуженого лікаря УРСР, Героя Соціалістичної Праці Олександра Гербачевського. Найбільше увагу відвідувачів привертають метричний запис про його народження, диплом про закінчення медичного факультету Київського університету, посвідчення, почесні грамоти, вітальні листи, а також паперові докази про підпільну діяльність в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр., особова справа лікаря та його наукові праці, опубліковані в друкованих виданнях.

На виставці експонуються таємні документи НКВС про діяльність Олександра Гербачевського. Окрім цього, тут представлені матеріали з фондів різних закладів охорони здоров’я, які свідчать про наполегливу роботу лікаря, присвячену розбудові медичної галузі на теренах Житомирщини.

Всі бажаючі можуть ознайомитися з документами про нагородження Олександра Гербачевського орденом Трудового Червоного Прапору, орденом Леніна, орденом «Знак Пошани», медаллю «За доблесну працю у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.», про присвоєння почесного звання Героя Соціалістичної Праці та іншими нагородами. Викликає інтерес і робочий блокнот поета, журналіста Валентина Грабовського, де занотоване інтерв’ю з видатним лікарем.

Державний архів Житомирської області запрошує усіх бажаючих відвідати виставку, яка діятиме у читальному залі закладу з 11 по 15 серпня 2014 року.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку відбулася ...

КОМЕНТАРІ