Житомирщина: у таборі «Лісовий берег» зафіксовано покращення загального фізичного стану дітей на 9%

Житомирщина: у таборі «Лісовий берег» зафіксовано покращення загального фізичного стану дітей на 9%

12.08.14 16:00 0 696
У рамках робочої поїздки 11 серпня члени обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення і відпочинку дітей влітку 2014 року відвідали сезонний дитячий оздоровчий заклад «Лісовий берег» та дитячий оздоровчий заклад «Супутник». Представники профільних служб і відомств ознайомилися з умовами, в яких живуть, харчуються, відпочивають та отримують медичну допомогу юні жителі нашої області.

Заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк звернув увагу на те, що станом на 11 серпня на Житомирщині не зафіксовано серйозних порушень правил перебування дітей в оздоровчих закладах. Окрім цього, всі путівки, придбані за бюджетні кошти, розподіляються в області за принципом соціальної справедливості, тобто їх отримують дітки, які найбільше цього потребують. За його словами, у 2014 році основна увага приділяється оздоровленню та відпочинку дітей військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції.

Олександр Антонюк зазначив: «На Житомирщині зростає кількість благодійних фондів, які організовують відпочинок дітей за кордоном. Найближчим часом група школярів поїде до Польщі. А вже зараз пора розпочинати підготовку до оздоровлення дітей влітку 2015 року. При цьому основну увагу варто приділити оновленню матеріально-технічної бази закладів, які перебувають у комунальній власності». Посадовець констатує, що оздоровлення й відпочинок дітей залежать не лише від комфортних умов у приміщеннях, а й від цікавої програми організації дозвілля та позитивних емоцій і незабутніх вражень, отриманих у таборах.

У сезонному дитячому оздоровчому закладі «Лісовий берег» зараз перебуває 250 дітей. За словами лікаря-педіатра закладу Лариси Єжової, всі дітлахи, які мають проблеми зі здоров’ям, отримують якісні медичні послуги, серед яких масаж, лікувальна фізкультура, аеротерапія. Протягом першої табірної зміни було зафіксовано покращення загального фізичного стану юних відвідувачів на 9%. При цьому, як наголошує лікар, за 21 день дітям із зайвою вагою вдається схуднути, а ті, хто має затримку фізичного розвитку, набирають вагу та навіть підростають.

Директор дитячого оздоровчого заклад «Супутник» Любов Ковальчук розповіла про цікаву програму дозвілля дітей. Один раз у кожну зміну тут проводиться велике родинне свято «Веселий ярмарок». Вона показала новий корпус, який відкрили напередодні четвертої зміни, та гордість закладу і улюблене місце всіх дітлахів – сучасний басейн.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ірак: уряд формуватиме ...

КОМЕНТАРІ