Хто у Рівному розпочне війну за тротуар та зупинить автохамство?

Хто у Рівному розпочне війну за тротуар та зупинить автохамство?

12.08.14 09:06 0 778
Тротуарами Рівненських вулиць ходити стає все проблематичніше і складніше. І хоч на відміну від Києва, у Рівному скупчення автомашин не надто велике, водії паркують їх як і де завгодно.

До міськвиконкому постійно надходять скарги від рівнян, що вони втомилися „воювати за тротуар”, а тим більше зараз під час таких подій у державі. Проте миритися з хамством водіїв не збираються.

Далеко йти не треба. Приміром, на вулиці Петра Могили, 28 (будівля колишньої меблевої фабрики) така ситуація вже спостерігається останні 6-7 років. Водії як ігнорували прохання перехожих, так і далі це роблять. Штрафи їх не лякають.

В Управлінні Державтоінспекції УМВС України в Рівненській області визнають проблему, проте зарадити поки нічим не можуть. Наявна в обласному центрі кількість нарядів ДАІ просто фізично не взмозі навести в цьому напрямку лад.

Як відомо згідно пункуту 15.10 (в) правил дорожнього руху „Стоянка забороняється на тротуарах, за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м” (штраф 255-340 грн.). Тобто ставити авто на тротуар можна, але за умови наявного коридору для пішохода шириною 2 метра. А у нашому випадку навіть 20 сантиметрів немає.

За таких умов українські пішоходи повинні самі почати відстоювати своє право безпечно рухатися тротуарами. Як це зробити – предмет дискусій. Можливо взяти за основу вже перевірену практику громадського руху „Стоп хам”.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: в області за ...
Наступна новина: На Тернопіллі жнивна ...

КОМЕНТАРІ