Тернопілля: на «Лисоні» відтворили історичний бій Першої світової і вшанували 100-річчя з часу створення легіону УСС

Тернопілля: на «Лисоні» відтворили історичний бій Першої світової і вшанували 100-річчя з часу створення легіону УСС

12.08.14 11:14 0 768
Реконструкцію битви Українських січових стрільців із противником, яка відбулася на горі «Лисоня» 98 років тому, відтворили представники театру бойових мистецтв зі Львова. Опісля відбулося громадське віче-реквієм за полеглими у Першій світовій війні українських борців та усіма, хто поклав голови у боротьбі за нашу державу. Захід був приурочений 100-річчю заснування Легіону Українських січових стрільців. Спільну молитву разом з громадою склали всечесні отці різних конфесій Бережанського району.

«Сто років тому найкращі сини українського народу стали на захист нашої землі, увійшовши до лав легіону Українських січових стрільців, – зазначив заступник голови обласної ради Олег Боберський. – Це ще раз нагадало світові, що українці є потужною військовою нацією, готовою мужньо боротися за свій край. Це був серйозний та вагомий початок боротьби українців за незалежність нашої держави. Саме у легіонів січових стрільців гартували свій дух майбутні командувачі війська УНР, Української Галицької та Української повстанської армій. Через сто років знову брудна нога агресора топче нашу землю. І знову кращі з кращих синів захищають українську землю від загарбників, які брутально зазіхнули на нашу незалежність. І наш спільний обов’язок допомагати українському війську, тим хлопцям, які щодня ризикують життям заради кожного з нас. Там, на сході, нині вирішується доля України. Пам’ятаймо про це і підтримуймо мужніх захисників держави».

Заходи до 100-річчя створення легіону Українських січових стрільців відбуватимуться в різних районах області. Це тематичні виставки, освітні проекти тощо.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ