У Волинській області родин військовослужбовців з негазифікованих районів та одиноких громадян забезпечать твердими видами палива

У Волинській області родин військовослужбовців з негазифікованих районів та одиноких громадян забезпечать твердими видами палива

13.08.14 16:41 0 700
У рамках підготовки області до роботи в осінньо-зимовий період, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев та заступник голови облдержадміністрації Микола Собуцький провели нараду, де розглянули питання формування ціни на тверде пічне опалення для родин військовослужбовців та одиноких волинян.

Враховуючи складну ситуацію в енергетичній галузі України та припинення подачі газу Російською Федерацією, все більше бюджетних установ області та волиняни переходять на обігрів своїх приміщень альтернативними (твердими) видами палива. Найбільші сподівання в населення регіону на лісників, які можуть забезпечити частину громадян опалювальним матеріалом. цього найбільше потребують одинокі та родини військовослужбовців з негазофікованих районів Волині.

Начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Мазурик зауважив, що від усіх видів рубок лісу лісники можуть забезпечити 200 тисяч кубічних метрів опалювального матеріалу, що значно більше потреби області. Необхідно лише відпрацювати систему заготівлі та передачі дров, систему оплати, а також списки громадян, які потребують опалювальний ресурс.

За словами заступника директора департаменту соціального захисту населення ОДА Оксани Гобод, списки нині на стадії формування. За дорученням голови облдержадміністрації, їх необхідно підготувати до 1 вересня. «З числа мобілізованих військовослужбовців, ми мусимо визначити кому присвоєно статус учасника бойових дій та з’ясувати чи користуються їхні сім’ї природним газом. Після цього призначиться адресна допомога, яка становить 810 гривень. Якщо ж будуть родини, яким і цього бракуватиме, то треба шукати резерви у місцевих бюджетах, аби паливо цим сім’ям дісталося безкоштовно», - сказала Оксана Гобод.

Сергій Кудрявцев зауважив важливість цього питання та відзначив розуміння лісників, які відгукнулись на допомогу. «Добре, що цим питанням ми почали займатися літом. Зараз вивчимо потреби громадян в дровах, тоді й розпочнемо забезпечувати їх цим видом палива. Наступного тижня до обговорення цієї тематики повернемося знову», - підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Івано-Франківська область: ...

КОМЕНТАРІ