«Моє завдання зробити все, аби взимку у помешканнях лучан, медичних та освітніх закладах було тепло», – Микола Романюк

«Моє завдання зробити все, аби взимку у помешканнях лучан, медичних та освітніх закладах було тепло», – Микола Романюк

13.08.14 16:01 0 654
Питанню економії газу, впровадження енергозберігаючих заходів та підготовки до зими приділив увагу міський голова Микола Романюк під час оперативної наради. Він нагадав присутнім, що уряд країни поставив завдання зменшити споживання природного газу на 30 %. Тож міська влада вживає відповідних заходів для цього.

Микола Романюк зазначив, що минулого тижня було припинено подачу гарячої води. Він розповів, надійшло багато нарікань від лучан з цього приводу. «Однак, попри це, моє завдання зробити все, аби взимку у помешканнях лучан, медичних та освітніх закладах було тепло», – каже міський голова Микола Романюк. Він зауважив, що лунали пропозиції подавати гарячу воду по графіку, однак, за його словами, – це економічно не вигідно. Причина в тому, що поки вода нагріється, поки її доставлять до споживача, то це тривалий і затратний процес, і ніякої економії газу тоді не буде. Та й якість послуги буде не належна, бо вода не матиме необхідної температури.

Микола Романюк розуміє, що відсутність гарячої води створює значні незручності лучанам, однак, закликає поставитися з розумінням та трішки потерпіти. Він висловив сподівання, що питання постачання природного газу буде вирішено на рівні держави.

Звернувся міський голова й до керівників бюджетних установ та комунальних підприємств із закликом пошуку шляхів економії. Він зазначив, що необхідно утеплити приміщення, у закладах не може бути розбитих вікон чи дверей, які не щільно зачиняються.

Також він закликав керівників ЖКП міста та ОСББ провести роботи з утеплення під’їздів,горищ та підвалів.

Підтримав міського голову і Святослав Кравчук, який зауважив, що Луцька міська клінічна лікарня та Луцький міський пологовий будинок будуть у повній мірі забезпечені подачею теплоносія у зимовий період. В інших установах шукатимуть шляхи економії, переведення на альтернативні джерела тощо. Він наголосив, що ситуація у країні складна і необхідно самим на місцях шукати виходи з цієї ситуації.

Святослав Кравчук зауважив, що розглядається питання збільшення зимових канікул для школярів до двох місяців та продовження навчального року у червні. Тому доручив начальнику управління освіти Олегу Гребенюку підготувати відповідний лист у Міністерство освіти та науки України.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Артилерійський снаряд ...

КОМЕНТАРІ