У прокуратурі Волині підвели підсумки роботи за перше півріччя

У прокуратурі Волині підвели підсумки роботи за перше півріччя

13.08.14 10:51 0 720
12 серпня, у прокуратурі області відбулося розширене засідання колегії, на якому підведено підсумки роботи прокуратури за перше півріччя поточного року.

Розпочинаючи засідання, прокурор області Вадім Максимов зазначив, що нині головне завдання, яке стоїть перед кожним працівником - повернути довіру громадян до діяльності прокуратури, а шлях до цієї мети полягає лише через неухильне служіння закону та щоденна кропітка праця. Адже у надзвичайно складний для України час, органи прокуратури мають стати надійною запорукою відновлення законності та правопорядку в державі.

Між тим, незважаючи на складні соціально-економічні та суспільно-політичні процеси у державі, органами прокуратури області постійно вживалися заходи щодо ефективної реалізації покладених функцій та завдань.

Так, завдяки скоординованим зусиллям правоохоронних органів, досягнуто певних результатів у протидії корупційним проявам. Зокрема, виявлено низку корупційних злочинів, за результатами розслідування яких до суду скеровано більше 20 обвинувальних актів. 22 особи понесли відповідальність за вчинення адміністративних корупційних правопорушень.

Знешкоджено три злочинні угрупування, у тому числі у бюджетній та господарській сферах та з міжрегіональними зв’язками.

Окрім того, реалізовуючи повноваження поза кримінальною сферою, цьогоріч прокуратурою області розпочато 35 кримінальних проваджень, за прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 428 посадовців органів державного контролю, відшкодовано більше 21 млн. грн. Забезпечено виплату майже 2 млн. грн. заборгованої заробітної плати, поновлено права більше 120 дітей.

За принципової позиції прокуратури, до державної і комунальної власності повернуто та попереджено незаконне відчуження понад 150 га земель.

Водночас, Вадім Максимов наголосив, що у наступному півріччі органам прокуратури області належить і вирішити ряд невідкладних та складних завдань задля досягнення реальних результатів роботи та забезпечення законності і правопорядку на Волині.

Зокрема, свою діяльність правоохоронці повинні націлити на подальше посилення протидії організованій злочинності та корупції, зосередивши зусилля на викритті таких проявів у всіх сферах суспільного життя. Додаткових зусиль потребує і протидія зловживанням у бюджетній та податковій сферах.

Пріоритетом у діяльності прокурорів повинно стати забезпечення нагляду за законністю при використанні бюджетних та благодійних коштів на потреби антитерористичної операції, додержання соціальних прав і гарантій осіб, призваних на військову службу.

Окрім того, постійно в полі зору прокурорів мають залишатися питання додержання законів про оплату праці, адже борги із виплати заробітної плати в області сягнули 10 мільйонів гривень.

Відтак, колегією визначено низку заходів, спрямованих на підвищення ефективності діяльності органів прокуратури області, та основні завдання на наступний період.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівне потрапило до 50-ти ...

КОМЕНТАРІ