Анатолій Вітів звернувся до Генпрокуратури щодо факту розкрадання зерна на Луцькому хлібокомбінаті

Анатолій Вітів звернувся до Генпрокуратури щодо факту розкрадання зерна на Луцькому хлібокомбінаті

13.08.14 13:37 0 703
11 серпня 2014 року народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Анотолій Вітів скерував депутатське звернення до Генерального прокурора України Віталія Яреми, в якому наполягає на взятті під особистий контроль розслідування виявлених Держсільгоспінспекцією фактів розкрадання зерна на Луцькому комбінаті хлібопродуктів (КХП № 2) і притягнути винних до відповідальності.

На Луцькому комбінаті хлібопродуктів (КХП № 2) Держсільгоспінспекція здійснила позапланову перевірку, за результатами якої, виявлено нестачу понад 29 тисяч тонн зерна. Про це повідомляє видання "ВолиньPost", в розпорядженні якого опинилася копія акта перевірки підприємства.

Згідно з первинними документами, станом на 2 липня 2014 року на підприємстві мало би зберігатися 34 тис. 725 т. пшениці та 3 тис. 482 т. жита. Проте комісія шляхом замірів нарахувала лише 9 тис. 90 т. зерна. В акті перевірки зазначено, що нестача складає 29 117 т., а саме: пшениця 4-го класу – 7634 т., пшениця 3-го класу – 19 795 т., жито – 1688 т.

Враховуючи теперішні ціни Державної продовольчо-зернової корпорації України, сума збитків може становити понад 68 млн грн. Наразі перевірка завершена.

У зв'язку з цими фактами Анатолій Вітів у депутатському зверненні вимагає від Генерального прокурора здійснити перевірку вказаних обставин і цифр, надати інформацію про те, чи відкрито за фактом нестачі зерна кримінальне провадження, про хід розслідування та взяти справу під особистий контроль, а у разі підтвердження зазначених фактів, вжити заходів прокурорського реагування і притягнути винних осіб до відповідальності.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міський голова Микола ...
Наступна новина: Сотні тернополян зустріли ...

КОМЕНТАРІ