На Львівщині знайшли порушення прав абітурієнтів під час втупної кампанії у вишах

На Львівщині знайшли порушення прав абітурієнтів під час втупної кампанії у вишах

13.08.14 12:42 0 712
Прокуратура виявила порушення прав абітурієнтів під час вступної кампанії у вишах Львівщини.

Зокрема, як інофрмує прес-служба прокуратури Львівської області, перевірками з’ясовано, що умови та правила прийому на навчання окремих вишів області не відповідають вимогам Закону України «Про вищу освіту» та Типовим умовам прийому до вищих навчальних закладів України.

«Так, на офіційних веб-сайтах таких закладів не оприлюднювались відомості про доведені обсяги державного замовлення, кількість місць для вступу поза конкурсом та цільового прийому, – йдеться у повідомленні. – Крім цього, відповідальними особами приймальних комісій вишів Львова неналежно опрацьовувались відповідні документи вступників, не дотримувався принцип прозорості та відкритості під час роботи».

Як зазначається, порушення виявлено і при відрахуванні неповнолітніх студентів, що здійснювалось без погодження зі службою у справах дітей місцевих органів влади. За втручання прокуратури зазначені незаконні накази скасовані.

Загалом прокурорами внесено 15 подань на адресу керівників вишів про усунення порушень законодавства про вищу освіту та поставлено питання про дисциплінарну відповідальність 17 посадових осіб.

Водночас, правоохоронні органи виявляли і кримінальні-карані діяння службовців у зазначеній сфері. Так, розпочато сім кримінальних проваджень за фактами хабарництва при організації вступу абітурієнтів на навчання та сприянні у здачі іспитів. До суду скеровано шість кримінальних проваджень, у трьох із них вже постановлені обвинувальні вироки.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ