Названо продукти, що руйнують психіку людини

Названо продукти, що руйнують психіку людини

13.08.14 13:44 0 643
Іспанські вчені склали перелік продуктів, які можуть погано впливати на психічне здоров’я людини, якщо ними зловживати. Така їжа може викликати відчуття тривоги, дратівливість і навіть депресію.

Про це розповідає повідомляє The Huffington Post.

Дослідники з іспанського університету Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія у Гранаді з’ясували, що деякі продукти погано позначаються на психічному здоров’ї людей. Основними подразниками людської психіки виявилися фаст-фуд, борошняні вироби, печиво і тістечка, що випікаються не вдома, а в кондитерських і на фабриках.

Вчені провели експеримент, у якому взяли участь 9 тисяч добровольців. Вони пробували різні продукти.

Дослідження показало, що ті, хто свідомо віддавали перевагу меню ресторанів фаст-фуд, печиву і тістечкам, ставали агресивнішими. Такі люди проявляли агресію і роздратування значно частіше.

Фахівці також зазначають, що ті, у чиєму раціоні переважали овочі та зелень, були більш стримані та спокійні.

За версією іспанських науковців, якщо регулярно вживати продукти-подразники, то психічний стан людини погіршиться уже через місяць. Причина цього явища – дія транс-жирів, які погано засвоюються організмом і накопичуються у внутрішніх органах. До того ж такі продукти підвищують рівень холестерину у крові та призводять до зайвої ваги.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ