Науковці зазнимкували червоні хмари газу в Галактиці Трикутника

Науковці зазнимкували червоні хмари газу в Галактиці Трикутника

13.08.14 10:16 0 689
Космологи зробили унікальні фото близької до Землі галактики. На ширококутному знімку, який назвали одним з найдетальніших, чітко видно гігантську туманність – величезну червону газову хмару з тисячами зірок.

Про це повідомляє Space.com.

Галактика Трикутник

Фотографію Галактики Трикутника (яку також називають M33 або NGC 598) зробив телескоп, що розташований в обсерваторії Paranal у Чилі. На знімку можна вбудовану в спіральну галактику гігантську туманність, що називається NGC 604.

Її розміри – близько 1500 світлових років у поперечнику, вона приблизно у 40 разів більша, ніж туманність Оріона.

«Пильний погляд на цю прекрасну нову картину не лише дозволяє дуже докладно оглянути звіркоутворення спіральних рукавів галактики, але й розкриває багаті пейзажами інші далекі галактики, розкидані за міріадами зірок», – заявили представники Європейської південної обсерваторії.

«Ця фотографія була створена з багатьох окремих експозицій», – зазначається у заяві представників ESO. M33 знаходиться на відстані 3 млн світлових років від Землі і є другою найближчою до нашої планети великою галактикою після Галактики Андромеди. Астрономи вважають, що M33 вперше виявив у 1600-і роки сицилійський астроном Джованні Баттіста Ходієрна.

Минулого місяця NASA опублікувало зображення галактики NGC 4258, відомої також як М106. Фахівці охарактеризували галактику як місце, де відбуваються «постійні вражаючі феєрверки» – замість пороху і вогню для створення галактичного світлового шоу «використовується» гігантська чорна діра та величезна кількість газу.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Володимир Яворський: ...
Наступна новина: Волинь: підтримай солдата ...

КОМЕНТАРІ