Міський голова наполягає на збереженні гарячого водопостачання у Чернігові

Міський голова наполягає на збереженні гарячого водопостачання у Чернігові

13.08.14 11:09 0 1063
Чернігівський міський голова Олександр Соколов наполягає на збереженні гарячого водопостачання у місті. Про це він сказав учора під час брифінгу у міськраді.

За словами О.Соколова, споживання газу котельнями ПАТ "Облтеплокомуненерго" у літній період є мінімальним. Крім того, більша частина обласного центру Чернігівщини отримує гаряче водопостачання від теплоелектроцентралі, чого вдалося досягти у попередні роки завдяки виконанню проекту із закільцювання мереж міста.

"Ліміти по газу складні, але позитивні надбання у Чернігові нам потрібно зберегти", - зазначив керівник обласного центру. Він додав, що це питання обговорював із головою Чернігівської облдержадміністрації Володимиром Івашком. Адже навряд чи вийде значна економія газу після відключення гарячої води, оскільки жителі міста підігріватимуть воду на газових плитах.

Міський голова підкреслив, що Чернігів постійно працював над скороченням споживання газу. Приміром, по ТЕЦ вже вдалося скоротити використання блакитного палива на 26,9%, однак цей процес не є безмежним, і в будь-якому випадку, твердопаливні котли, що працюють на вугіллі, теж потребують природного газу. До речі, ПАТ "Облтеплокомуненерго" раніше виконало реконструкцію 12 котелень із встановленням сучасних котлів італійського виробництва без залучень бюджетних коштів.

На переконання О.Соколова, усі мешканці міста повинні зрозуміти необхідність режиму жорсткої економії енергоресурсів, і перейнятися цим питанням. "Це справа не тільки ЖЕКів, комунальних служб, а й кожної сім'ї", - наголосив Чернігівський міський голова.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ