Артилерійський снаряд калібру 122мм знайшли піротехніки ДСНС України в кореневій частині дерева на Донеччині

Артилерійський снаряд калібру 122мм знайшли піротехніки ДСНС України в кореневій частині дерева на Донеччині

13.08.14 16:06 0 737
Піротехнічні підрозділи ДСНС України продовжують розміновувати звільнені від терористів міста. в м. Слов’янськ по вул. Добровольська, 1, в кореневій частині дерева, піротехніки виявили артилерійський снаряд калібру 122 мм, який неможливо вилучити. Начальник піротехнічної групи 1 Спеціального загону швидкого реагування ДСНС України (м. Київ) Паламарчук Володимир Володимирович прийняв рішення підривати артснаряд на місці.

Начальник зведеного загону ДСНС України (м. Слов’янськ) Кісільов Петро Степанович організував евакуацію мешканців прилеглих вулиць на безпечну відстань та забезпечив оточення і перекриття доріг та вулиць.

Знищення даного вибухонебезпечного предмета проведено успішно, потерпілих та травмованих немає, відсутні пошкодження будівель та споруд.

Минулої доби на території колишньої військової частини А 4316, що знаходиться у місті Слов’янськ Донецької області, піротехніки виявили 19 мінометних мін калібру 120 мм.

Того ж дня, піротехнічний підрозділ, який працює на Луганщині, виявив у полі в селіФедорівка некерований ракетний снаряд, який залишили по собі терористи.

Загалом від початку виконання робіт (з 6 липня) на території Донбасу, піротехніки ДСНС України виявили та вилучили10573 од. боєприпасів, з них: артилерійських снарядів - 682; мінометних мін – 711; бойових гранат та мін - 665; реактивних боєприпасів - 85;інших вибухонебезпечних предметів – 8430.

Також на території звільнених міст Донецької та Луганської областей було виявлено тазнищено 5 підготовлених до використання ручних протитанкових гранат, 79 мін-розтяжок з гранатами, 185 розтяжок з сигнальними ракетами, 15 розтяжок з саморобними пристроями, знищено шляхом підриву в межах житлового кварталу мінометну міну 82 мм, 3 міни з дистанційним керуванням направленої дії, 3 саморобних вибухових пристрої перероблених з вогнегасників.

Піротехнічними підрозділами ДСНС України виявлено та знешкоджено 200 кг тротилу та 352 кг селітри, 162 кг амоніту, 200 кг пороху, 80 кг вибухової речовини (ДКРП), 6 електричних детонаторів.

Відео для ЗМІ: підрив артснаряду

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ