В Житомирській області підготовка житлового фонду для вимушених переселенців наразі є приорітетним завданням

В Житомирській області підготовка житлового фонду для вимушених переселенців наразі є приорітетним завданням

13.08.14 09:58 0 691
Це та інші питання розглядались 11 серпня на черговому засідання регіонального координаційного штабу з питань розміщення громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції до Житомирської області під керівництвом голови облдержадміністрації Сергія Машковського.

«Минулого тижня відбулася Всеукраїнська селекторна нарада. На ній Віце-прем’єр-міністр і Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман зауважив, що один із головних моментів, на яких наша область має зосередити увагу, – це відповідність санітарно-побутовим нормам приміщень, де наразі проживають переселенці. По-друге, потрібно забезпечити пристосованість закладів, які приймають громадян зі східних регіонів, до роботи в осінньо-зимовий період. Зокрема, не пристосованими до зміни погодно-кліматичних умов є санаторії „Тетерів“ і „Віра. Надія. Любов“, де наразі проживають понад 400 громадян зі Сходу нашої держави. Тому ми маємо віднайти можливості, аби створити для переселенців гідні умови життя та побуту. До того ж ми маємо прорахувати і віднайти необхідні фінансові ресурси для їхнього забезпечення, закласти ці кошти в обласний бюджет і розподілити їх відповідно до потреб», – зауважив Сергій Машковський.

Основне питання, яке виніс на засіданні і на якому наголосив начальник Управління ДСНС у області Ігор Нікітчук – підготовка відповідного житлового фонду, проведення його обстежень, приведення в належний стан та паспортизаці приміщень. За даними місцевих координаційних штабів в області лишається 30 об’єктів усіх форм власності в яких можливо додатково поселити 1854 особи. Наразі це питання є актуальним, так як до області продовжують прибувати вимушені переселенці.

Станом на 11 серпня 2014 року на Житомирщині перебуває 2432 переселенців, у тому числі 394 інвалідів і людей похилого віку, 915 дітей, 309 чоловіків і 814 жінок. Із них 175 осіб прибули з АР Крим та 2257 – з території проведення АТО. При цьому на території області налічується 334 об’єкти усіх форм власності, на яких можливо розселити 2070 осіб.

Крім того під час робочої зустрічі було також розглянуто питання медичного забезпечення вимушених переселенців, їх соціального захисту, працевлаштування, створення резерву житлового фонду для внутрішнього переміщення громадян, обстеження і приведення його у належний стан, а також готовність навчальних закладів до прийняття дітей, які прибувають із зони проведення АТО.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненському районі ...
Наступна новина: Невідома доля 11 ...

КОМЕНТАРІ