В Чернігівській області 16 років авіації Служби порятунку

В Чернігівській області 16 років авіації Служби порятунку

13.08.14 16:43 0 691
Авіація завжди відігравала важливу роль у житті держави. Військова авіація - надійний щит та гарант незалежності держави, цивільна авіація – це мільйони перевезених пасажирів та тон вантажу, надійна транспортна артерія держави.

Перша авіаційна структура у складі МНС України була створена 19 січня 1998 р. № 41, коли було сформовано Головний центр координації авіаційних робіт з пошуку і рятування Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

8 вересня 2004 року на базі Головного центру координації авіаційних робіт з пошуку і рятування було створено Державну авіаційну пошуково-рятувальну службу (Укравіапошук).

За 16 років у складі ДСНС України авіація довела свою спроможність високопрофесійно виконувати завдання з ліквідації наслідків аварій та катастроф природного та техногенного характеру.

22 лютого 1999 року у м. Ніжин створюється Спеціальний авіаційний загін – для сприяння в ліквідації наслідків аварій та катастроф, подій природного та техногенного характеру, своєчасного забезпечення органів державної влади систематичною і оперативною інформацією для прийняття відповідних рішень на території України, а також за її межами.

Особовий склад Спеціального авіаційного загону на чолі з командиром Сліпченком Віктором Володимировичем, завжди готовий прийти на допомогу цивільному населенню. Авіаційна техніка Спеціального авіаційного загону та рятувальники цілодобово несуть чергування в єдиній системі авіаційних робіт з пошуку і рятування в різних регіонах України.

За роки свого існування екіпажами загону було здійснено більше 3000 польотів на виконання завдань за призначенням. Віддана праця спеціалістів авіаційного загону була неодноразово удостоєна відзнаками Служби та державними нагородами.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині провели ...

КОМЕНТАРІ