У Рівненському районі сільська рада незаконно розпорядилася землею площею 130 га

У Рівненському районі сільська рада незаконно розпорядилася землею площею 130 га

13.08.14 09:51 0 754
Працівники прокуратури продовжують виявляти та реагувати на порушення органами місцевого самоврядування вимог законодавства при розпорядженні землями сільськогосподарського призначення.

Зокрема, прокуратурою Рівненського району встановлено, що посадові особи однієї із сільських рад, порушивши вимоги Земельного кодексу України, прийняли рішення про передачу в оренду одному із товариств земельних ділянок площею 130 га, які перебувають за межами населеного пункту. Тобто, фактично, указані посадові особи вийшли за межі своїх повноважень, передбачених ст. 122 Земельного кодексу України.

Крім того, дані земельні ділянки підлягали передачі в оренду уповноваженими органами виконавчої влади виключно за результатами проведення земельних торгів, що не було дотримано.

- З метою захисту земель від неправомірних посягань прокуратурою Рівненського району внесено подання у сільську раду з вимогою усунути вказані порушення. Документ прокурорського реагування розглянуто і задоволено: земельні ділянки площею 130 га повернуто у власність держави, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 1 посадову особу органу місцевого самоврядування, - повідомив прокурор Рівненського району Андрій Забродоцький.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: голова ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ