У Рівненській області психологічну підтримку переселенцям надають у центрі зайнятості

У Рівненській області психологічну підтримку переселенцям надають у центрі зайнятості

13.08.14 16:08 0 795
Уже вкотре спеціалістами відділу активної підтримки безробітних Рівненського міського центру зайнятості був організований захід для осіб, які переміщаються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО в Рівненську область. 12 серпня пройшов цільовий захід «Психологічна підтримка та поведінка в кризових ситуаціях», на який запросили 10 осіб, але семінар змогли відвідати лише 5.

Захід відбувся у формі тренінгу за участю громадської організації «Рівненська обласна спілка психологів та психотерапевтів». Заступник голови спілки, член Українського союзу психотерапевтів Олександр Руденко надав психологічну та соціальну підтримку переселенцям. У процесі психологічного консультування обговорили основні проблемні питання: працевлаштування, побутові умови, навчання дітей. Головне завдання психолога полягало в тому, щоб полегшити адаптацію на новому місці, навчитися допомагати і підтримувати один одного в складних ситуаціях­.

Не залишилися без уваги і психологічної допомоги діти (одна учасниця відвідала захід зі своєю 10-річною дитиною). В індивідуальній бесіді з дитиною вдалося визначити її емоційний настрій, хлопчик отримав рекомендації психолога. Ця зустріч не пройшла безслідно і дасть свої позитивні результати.

Всі учасники отримали також роздаткові матеріали з інформацією про послуги служби зайнятості, можливості навчання та перенавчання.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Артилерійський снаряд ...
Наступна новина: На Тернопіллі для ...

КОМЕНТАРІ