Фракції ВО "Свобода" у Волинській облраді та Луцькій міськраді відзвітували про свою діяльність

Фракції ВО "Свобода" у Волинській облраді та Луцькій міськраді відзвітували про свою діяльність

14.08.14 13:57 0 720
Фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Волинській обласній та Луцькій міській радах відзвітували про свою діяльність під час прес-конференції, що відбулася 12 серпня 2014 року у конференц-залі "ВолиньМедіа".

Під час прес-конференції фракцію ВО "Свобода" у Волинській обласній раді представляли керівник фракції, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик та уповноважений представник фракції, заступник голови облдержадміністрації Микола Собуцький. Фракцію ВО "Свобода" в Луцькій міській раді відповідно презентували голова фракції Юрій Вега та його заступник Андрій Буй.

Як зауважив Олександр Пирожик, 10 квітня 2013 року обласна рада ухвалила рішення №18/24 "Про звіти депутатів обласної ради". Це рішення ніхто не відміняв, однак лише фракція ВО "Свобода" у повному складі вже другий рік поспіль його виконує. Навіть у теперішній непростий час, коли всі зусилля доводиться спрямовувати на підтримку української армії та відсіч путінській агресії, депутати від "Свободи" не забувають про цю вимогу громадськості. Всі звіти депутатів можна віднайти на офіційному сайті облради.

Як наголосили депутати-свободівці, фракцією ініційовано розгляд питань та підготовлено й подано на розгляд обласної ради низку проєктів рішень, зокрема тих, які викликали значний суспільний резонанс.

Серед них: Про створення на території Старого міста в Луцьку Музею жертв тоталітарних режимів; Про звернення Волинської обласної ради щодо недопустимості застосування в Україні другої державної мови та наступу на українську мову як конституційно закріплену єдину державну; Про звернення до волинян у зв'язку з підписанням антиукраїнського "мовного" закону Ківалова-Колесніченка; Про вивчення предметів духовно-морального спрямування у загальноосвітніх закладах області; Про звернення Волинської обласної ради до волинян у зв'язку з 70-літтям Волинської трагедії; Про звернення Волинської обласної ради щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та Волинській області після кривавого побиття учасників Майдану в місті Києві 30 листопада 2013 року; Про недовіру Клімчуку Б. П. на посаді голови Волинської ОДА; Про звільнення Войтовича В.І. з посади голови Волинської обласної ради тощо.

Депутати фракції ВО "Свобода" в облраді працюють у 5-х із 10-х постійних комісій. У 1-й комісії свободівці обіймають посади голів комісії, у 2-х – заступника голови комісії, ще у 2-х – були секретарями комісій (після ротації депутатів посад секретарів комісій депутати фракції не обіймають). Також представники фракції брали участь в роботі тимчасових контрольних комісій. А саме: у тимчасовій контрольній комісії з питань приватизації (голова комісії – Олександр Бик) та спеціяльній комісії обласної ради з питань поновлення прав реабілітованих (голова – Олександр Пирожик). Олександр Пирожик, Микола Собуцький та Микола Давидюк входять до складу колегії обласної ради.

Микола Собуцький зауважив, що депутати фракції ВО "Свобода" в обласній раді, попри незначну чисельність фракції (6 осіб), підготували та подали на розгляд ради (озвучили на пленарних засіданнях) 108 депутатських запитів, із них підтримано радою – 81. Підготовлено й подано до розгляду 237 депутатських звернень. Як правило, позитивно вирішуються питання щодо надання матеріяльної допомоги громадянам на лікування, постраждалим внаслідок пожежі, інших стихійних лих. Останнім часом позитивне вирішення знаходять депутатські звернення щодо надання матеріяльної та соціяльної підтримки постраждалим внаслідок військових дій на Сході України та членам їхніх сімей.

Найчастіше відписки стосуються звернень, які пов'язані із земельними питаннями, забезпеченням житлом та незадовільними побутовими умовами, наданням пільг та забезпеченням пільгових категорій населення, якістю надання житлово-комунальних послуг, якістю надання адміністративних послуг та культури чиновників, якістю надання освітніх та медичних послуг, порушеннями основоположних прав і свобод людини з боку правоохоронних органів та силових структур, судових органів тощо.

Своєю чергою, керівник фракції ВО "Свобода" в Луцькій міській раді Юрій Вега повідомив, що звітувати перед громадою для свободівських депутатів стало правилом хорошого тону. Депутати з фракції ВО "Свобода", яких наразі у міськраді налічується 7, сповна використовують для цього можливості як міської преси, так і Волинського телебачення. Підготовлено та подано на розгляд ради (озвучено на пленарних засіданнях) 149 депутатських запитів, з них підтримано радою 140. Підготовлено й подано до розгляду 180 депутатських звернень, позитивно вирішено 160 питань.

На думку Юрія Веги, є низка принципових моментів, які якісно вирізняють депутатів фракції ВО "Свобода" з-поміж інших. Так, лише з приходом у міську раду фракції націоналістів земельні та майнові питання припинили розглядати "пакетом" за лічені хвилини. Натомість кожне питання проходить скрупульозний аналіз і фактично жодне порушення не залишається непоміченим. Депутати з фракції ВО "Свобода" постійно чинять опір спробам розбазарювання майна міської громади та землі.

"Ми завжди відстоювали позиції соціяльної та національної справедливості. Голосували за припинення передчасних та необдуманих кроків щодо медичної реформи в Луцьку, брали активну участь у підготовці та проведенні громадських слухань з цього питання. Домоглися укладення обласною спілкою споживчих товариств договорів оренди робочих місць для підприємців Завокзального ринку на термін до 2013 року, замість вживаного раніше терміну на 5 років. Постійна позиція фракції й щодо виділення у довгострокове або безстрокове користування земельних ділянок за зниженими цінами чи безкоштовно. Прикладом може слугувати позиція нашої фракції щодо надання земельних ділянок для тимчасових споруд у центральній частині міста, в т. ч. на території міської дитячої поліклініки та при головному вході в міський парк на вулиці Глушець. Тема залишається актуальною й досі", – наголосив Юрій Вега.

Зі слів Андрія Буя, фракція ВО "Свобода" в Луцькій міській раді завжди демонструвала чітку позицію і з національних питань. Депутати-свободівці були ініціаторами проєктів рішень щодо нечинності одіозного "мовного" закону Ківалова-Колесніченка на території міста, недоцільності проведення "табачниківського" конкурсу "Лукомор'я", засудження звірячого побиття "Беркутом" студентів, жінок і старих на майдані Незалежності в Києві, підняття над міськрадою червоно-чорного прапора національного опору, звернення щодо запровадження воєнного стану в частково окупованих областях України тощо.

Також депутати-свободівці Волинської обласної та Луцької міської рад відповіли на запитання журналістів.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: з метою ...
Наступна новина: Китайська компанія заявила ...

КОМЕНТАРІ