Закарпаття: з метою реалізації державної політики щодо релігії і церкви, дотримання релігійних прав і свобод в області здійснюються заходи щодо забезпечення громадянам права на вільне задоволення своїх релігійних потреб, впровадження духовно-релігійних ці

Закарпаття: з метою реалізації державної політики щодо релігії і церкви, дотримання релігійних прав і свобод в області здійснюються заходи щодо забезпечення громадянам права на вільне задоволення своїх релігійних потреб, впровадження духовно-релігійних ці

14.08.14 13:57 0 730
З метою реалізації державної політики щодо релігії і церкви, дотримання релігійних прав і свобод в області здійснюються заходи щодо забезпечення громадянам права на вільне задоволення своїх релігійних потреб, впровадження духовно-релігійних цінностей у суспільне життя, зміцнення порозуміння між релігійними організаціями різних віросповідань.

Відповідно до статті 14 Закону України „Про свободу совісті та релігійні організації” в області діють 1788 релігійних організацій 37-и віросповідань, течій та напрямів, з яких 1687 релігійних громад, 61 монастир, дев’ять релігійних братств, вісім місіонерських товариств, шість духовних навчальних закладів, три центри та 14 управлінь.

З метою сприяння у реалізації громадянами-віруючими свого права на колективне задоволення релігійних потреб, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації у 2014 році зареєстровано статути шістьох новоутворених релігійних громад (чотири – греко-католицької церкви, по одному Української православної церкви та єврейської релігійної громади). Разом з тим, у січні-липні 2014 року було розглянуто та задоволено 62 заяви громадян щодо реєстрації статутів релігійних громад у новій редакції (30 – греко-католицької церкви , 15 – Української православної церкви, сім – римсько-католицької церкви, по три – Закарпатської реформатської церкви та церкви адвентистів сьомого дня, два – християн віри євангельської-п’ятидесятників, по одному євангельських християн-баптистів та церкви Живого Бога).

Віруючі задовольняють свої молитовні потреби у 1566 культових спорудах та приміщеннях, пристосованих під молитовні. За роки незалежності України в області віруючими побудовано 660 культових споруд. У релігійних громадах регіону працює 1845 священнослужителів.

Нині церква краю активно сприяє розвитку громадянського суспільства, підтримує прагнення до миру і громадянської злагоди, що базується на дотриманні і захисті прав людини, співіснуванні політичних, релігійних, історико-культурних поглядів та переконань. Духовенством проводяться екуменічні молебні за мир в Україні. Релігійними організаціями надається значна духовна та матеріальна допомога Українській Армії. Завдання місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування – створити церкві сприятливі умови для реалізації її статутних завдань, зберегти та зміцнити існуючу стабільність у регіоні, розбудовуючи партнерську модель державно-церковних відносин.

Відділ національностей та релігій

облдержадміністрації

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Фракції ВО ...

КОМЕНТАРІ