У Львівській ОДА обговорили питання підготовки до осінньо-зимового періоду

У Львівській ОДА обговорили питання підготовки до осінньо-зимового періоду

14.08.14 09:25 0 657
Районні державні адміністрації повинні зробити інвентаризацію техніки на своїх територіях, яку можна задіяти при надзвичайних ситуаціях. ОДА звернеться до Укравтодору щодо виділення коштів Дочірньому підприємству «Львівський облавтодор» для підготовки до осінньо-зимового періоду та погашення заборгованості зарплати 7,5 млн.грн.

Про це зазначив заступник голови ОДА Володимир Харчук на робочій нараді з приводу підготовки до осінньо-зимового періоду Служби автомобільних доріг Львівської області та ДЧ «Львівський облавтодор».

Однією із основних проблем прибирання доріг взимку є недостатня кількість снігоприбиральної техніки. Головний інженер «Львівського облавтодору» Федір Наумець розповів, що остання техніка для зимового утримання була придбана ще у 2009 р.

«Було куплено 4 нових Крази і 2 Камази, – продовжив Федір Наумець, – Загальна чисельність нашої техніки складає понад 200 одиниць. Якщо взяти по роках, то 40% техніки старше 20 р. За минулий рік у нас заборгованість перед підприємцями 12 млн. грн. Якщо ми її не погасимо – вони не допоможуть нам цієї зими».

Директор департаменту з питань цивільного захисту населення ОДА Олексій Титаренко повідомив, що 12 млн. також потрібно і для підготовки вищезгаданої техніки.

Підготовка до осінньо-зимового сезону також включає і ремонт доріг. За словами директора Департамент розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу Олега Лазара у 2014 р. на ремонт доріг Львівщини із державного бюджету заплановано146,2 млн. грн., з обласного – 55,6 млн.грн. На даний час робіт виконано лише на 10%.

Володимир Харчук повідомив, що до кінця року все ж таки очікується надходження коштів на підготовку до зими.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному з’явиться 10 ...
Наступна новина: Тернопільські головні ...

КОМЕНТАРІ