Чернігів: Без змін до законодавства уладнати ситуацію з гуртожитками не вдасться

Чернігів: Без змін до законодавства уладнати ситуацію з гуртожитками не вдасться

14.08.14 10:20 0 657
Як вплинути на власників гуртожитків та що робити в разі їх категоричної відмови передавати гуртожитки в комунальну власність? Про ці та інші питання йшлося на засіданні комісії міської ради із забезпечення реалізації житлових прав громадян, які мешкають у гуртожитках, під головуванням першого заступника міського голови Миколи Миргородського.

«Працюючи над виконанням закону, ми допомагаємо людям, які мешкають у гуртожитках, отримати житло у власність. Я вдячний усім за роботу, яка проводиться в цьому напрямку», - звернувся М. Миргородський до учасників засідання.

Начальник управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду Віталій Магдич поінформував про стан приватизації помешкань у гуртожитках за останні три роки. Так, по гуртожитку по вул. Кільцевій, 20 видано 136 свідоцтв на право власності, по вул. Бєлова, 8 – 72 свідоцтва, а по пр-ту Перемоги, 205 – 23 свідоцтва. «Мешканцям надається правова і методична допомога у питаннях приватизації», - прокоментував В. Магдич.

Комісія одноголосно погодила приватизацію ще кількох кімнат у вказаних вище гуртожитках. Відповідне рішення буде розглянуто на найближчому засіданні виконкому.

За словами заступника начальника управління ЖКГ Геннадія Луценка, постійно проводяться зустрічі з власниками гуртожитків, надсилаються листи з пропозиціями прийняти приміщення в комунальну власність, проте процес стримується саме через непоступливість теперішніх господарів гуртожитків.

Учасники засідання переконані, що подібна проблема постала скрізь у державі, і тільки законодавець може дати реальний правовий механізм для повноцінного забезпечення реалізації житлових прав громадян, які мешкають у гуртожитках.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Свободівці пропонують ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ