У Тернополі відкрили виставку «художника, який розмовляє зі світом мовою ікон»

У Тернополі відкрили виставку «художника, який розмовляє зі світом мовою ікон»

14.08.14 16:22 0 718
Експозицію із 20 ікон тернопільського глухонімого художника Михайла Кіцака представили 12 серпня у Тернопільському обласному художньому музеї. Участь у відкритті вернісажу, приуроченого до 1025-річчя Хрещення Київської Русі, взяла заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Наталка Михно.

«Недарма Михайла Кіцака називають «художником, який розмовляє зі світом мовою ікон», адже від кожного його твору відходить своєрідна енергетика та тепло, - зауважила керівник гуманітарної галузі. - Хочу подякувати батькам Михайла, завдяки підтримці яких, Тернопільщина отримала ще одного майстра сакрального мистецтва».

За словами, батька художника Мирона Кіцака, перед написанням кожної ікони Михайло читає багато духовної літератури. Пишучи лики святих, детально вивчає життєвий шлях кожного.

«Михайло пише не лише ікони, паралельно він займається монументальним церковним стінописом, - розповів Мирон Кіцак. - А нещодавно Махайло завершив мозаїку на фасаді Церкви Різдва Пресв. Богородиці в селі Мар’янівка Тернопільського району».

До слова, виставка Михайла Кіцака триватиме у Тернопільському обласному художньому музеї до 31 серпня.

Довідково: Михайло Кіцак народився 22 червня 1982 р. у с.Великі Гаї, що біля Тернополя. Був 4-ю дитиною в сім’ї. В однорічному віці, через ускладнення грипу, втратив слух. У 1990-2002 рр. навчався у Тернопільській спеціальній загальнноосвітній школі-інтернаті для дітей зі зниженим слухом. Одночасно здобував освіту в Дитячій художній школі. Продовжив науку в Художньому коледжі в Тернополі, а впродовж 2004-2009 рр. навчався у Львівській національній академії мистецтв на факультеті «Образотворче мистецтво та реставрація». у творчому доробку Михайла Кіцака понад 40 творів іконопису.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному поховали ...
Наступна новина: У Володимирі-Волинському ...

КОМЕНТАРІ