З Тернопільщини в зону АТО медики їдуть тільки добровільно

З Тернопільщини в зону АТО медики їдуть тільки добровільно

14.08.14 08:33 0 717
Поїхати у зону проведення АТО з Тернопільщини зголосилося 12 медиків. Здебільшого це середній медичний персонал: медсестри та фельдшера. Усі вони добровольці. На цьому під час зустрічі з представниками ЗМІ наголосив виконуючий обов’язки директора департаменту охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації Віктор Овчарук. Він спростував інформацію і про примусове відправлення медичних працівників у зону проведення АТО, і про чинення керівниками закладів охорони здоров'я перепон для добровольців.

Віктор Овчарук зазначив, що дійсно, на виконання доручення Міністерства охорони здоров’я України за розпорядженням заступника Міністра – керівника апарату Василя Лазоришинця департамент охорони здоров’я Тернопільської ОДА сформував і надіслав начальникам відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Ростиславу Левчуку, відділів охорони здоров’я районних державних адміністрацій та головним лікарям лікувально-профілактичним закладам області прохання надати списки лікарів, медичних сестер та санітарок, які згідні їхати добровольцями працювати у заклади охорони здоров'я, що розташовані в зоні АТО.

“У зоні АТО зараз менша потреба в лікарях, а найбільша - в середньому медичному персоналі, до функцій якого належить здійснювати необхідні медичні маніпуляції, робити перев'язки, - зауважив Віктор Овчарук. - Добровольців, готових їхати в зону проведення АТО, в нас вже є чимало. Це й не дивно, адже Тернопільщина завжди славилася своїми патріотами”.

Віктор Овчарук також зазначив, що медики-добровольці отримають статус учасників бойових дій, відповідні соціальні пільги, а також за кожним з них збережеться робоче місце.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ