На Тернопільщині на одне вільне робоче місце претендує 7 безробітних

На Тернопільщині на одне вільне робоче місце претендує 7 безробітних

14.08.14 11:08 0 620
На 1 серпня 2014-го актуальною була 1901 вакансія. На одне вільне робоче місце в середньому по області претендувало 7 безробітних. Про це повідомили у відділі статистики та прогнозування Тернопільського обласного центру зайнятості.

"За сприяння місцевих центрів зайнятості цьогоріч працевлаштовано майже 15,5 тисячі осіб. За рівнем працевлаштування зареєстрованих безробітних Тернопільщина займає 12 місце серед 25 регіонів України. З компенсацією роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування роботою забезпечено 256 безробітних. Одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності отримали 284 особи", - зазначив Петро Химейчук.

За рівнем охоплення безробітних профнавчанням Тернопільська область займає 15 місце в Україні. Окрім того, для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці тих, кому понад 45 років, 70 краянам видано безкоштовні ваучери на здобуття нової професії чи перекваліфікацію. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 3513 осіб.

"Особливу увагу обласна служба зайнятості приділяє пошуку роботи громадянам, які прибувають у наш край з Криму, Луганської та Донецької областей, - додав Петро Химейчук. - Це 26 осіб, яких уже вдалося працевлаштувати, зокрема, 14 кримчан, 6 мешканців Донеччини та 6 луганчан. Ще 34 особи перебувають у статусі безробітного і їм здійснюють пошук підходящих вакансій, а також надають весь спектр адресних соціальних послуг, що передбачені законодавством про зайнятість. Це охоплення профнавчанням та участь у громадських роботах тощо. Питання працевлаштування осіб, які прибули для тимчасового проживання із Криму та східних областей України, знаходиться на постійному контролі.

Довідково:

На 1 серпня цього року на обліку в центрах зайнятості області перебувало 14032 особи зі статусом безробітного. Допомогу по безробіттю отримували 11818 безробітних (84,2% від їх загальної чисельності). Середній розмір такої допомоги з початку року зріс на 12% і в липні становив 1010,3 грн.

Із початку цього року 4657 роботодавців поінформували обласну службу зайнятості про наявність 23755 вільних робочих місця та вакантних посад.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівники області ...
Наступна новина: У Волинській області 13-14 ...

КОМЕНТАРІ