Тернопілля - Устиму Голоднюку було б 20…

Тернопілля - Устиму Голоднюку було б 20…

14.08.14 17:33 0 789
У День народження Героя Небесної сотні Устима Голоднюка у Збаражі відбулися поминальні заходи. 12 серпня йому б виповнилося 20 років. До дня народження Устима Голоднюка в Успенській церкві Збаража відбулася поминальна літургія. У вечері громада міста з гірляндою, квітами, лампадками, державними і національними прапорами зібралася на Майдані. Звідти рушили до могили Героя, де відбулося поминальне віче. Віддав шану Герою Небесної сотні і голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк.

За словами керівника краю Устим Голоднюк і його побратими стали в перші лави борців за незалежність та відродження української нації. «Устим, Небесна Сотня, ті хто зараз воює на Сході – це правдиві герої, які маючи незламну віру в справедливість і люблячи свою батьківську землю, не ховаючись за спинами інших, без жодного сумніву в своєму виборі, стали на захист держави і української нації» – зазначив Олег Сиротюк.

«у День народження Устима Голоднюка, ми зібралися щоб помолитися за нього, пригадати яким він був. Нам сумно, що країна втратила патріота. Однак я впевнений, що Устим не хотів би бачити наші сльози, він хотів бачити наші дії заради майбутнього, тому нам усім треба змінитися. Ми не можемо сидіти, склавши руки, і спостерігати як вбивають нашу мову, культуру, традиції, чи як процвітає корупція. Ми маємо стати іншими і збудувати нову державу, за це Устим і його побратими віддали життя. Вони почали формувати правдиву українську націю» - додав голова облдержадміністрації.

Олег Сиротюк подякував батькам Устима за те, що виховали Героя України. Він зазначив, що облдержадміністрація підтримує звернення збаражчан про присвоєння Устиму Голоднюку звання Героя України.

Життя Героя Небесної сотні обірвав постріл снайпера під час подій Революції Гідності 20 лютого 2014 року. «Винних у смерті Устима досі не знайшли, слідство триває» - каже батько Володимир Голоднюк.

«Привітати» Устима із 20-ти літтям прийшли однокласники хлопця. Зі сльозами на очах випускниці Збаразької школи № 2 Оксана Гудим та Ярина Пришляк читали вірші про Героя.

« сумний день, тому, що ми прийшли привітали нашого однокласника, але не додому, як зазвичай, а у місце його вічного спочинку. Коли ми разом підростали, то навіть уявити не могли, що у 20 років Устим стане Героєм для кожного з нас. Ми віримо і сподіваємося, що стежка до нього не заросте ніколи. Він буде жити у наших серцях вічно» - із сумом додали дівчата.

Вклонитися Устиму Голоднюку приїхали його побратими з Майдану. Близький товариш хлопця Елвін Мансоров зазначив, що це найсумніший День народження у його житті. « Устим був мені немов рідний брат. Я хотів би подякувати батькам за побратима – патріота неньки України. Він любив нашу державу і віддав за неї життя. За три місяці, що я знав Устима, він зумів змінити мій світогляд, уявлення про життя. Після його смерті пройшли пів року однак його слова і переконання досі згадую і пам’ятатиму завжди» - додав майданівець.

ДОВІДКА: Устим Голоднюк народився 12 серпня 1994 в місті Збараж. Громадський активіст Євромайдану, боєць 38-ої сотні Самооборони майдану. 30 листопада був побитий, наклали 12 швів на потилиці. Як тільки рани зажили, знову поїхав на Майдан. 20 лютого 2014 року внаслідок вогнепального поранення в голову загинув. Куля снайпера влучила над правим оком і на виході пробила голубу миротворчу каску. Похований у Збаражі.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі відбудеться ...
Наступна новина: Волинь: голова ...

КОМЕНТАРІ